torstai 1. kesäkuuta 2017

Heräteostona hevonen

Helena Lapinniemi: Heräteostona hevonen, 357 sivua.

Takakannen teksti:
Miina on juuri lopettanut keväisen pätkätyöjaksonsa Pötsimäen puutarhalla ja tekee lähtöä polkupyörällä satojen kilometrien päähän mansikanpoimintaan. Ja mikäs on matkaan laittautuessa, kun alla on arvonnassa voitoksi osunut vaihdepyörä. Pyörä kuitenkin vaihtuu ensin perusmankeliin ja matkan varrella hevoseen, sillä Miina ei kestä katsoa eläimen huonoa kohtelua.

Matkalle tulee tutuksi Miinalle aivan uusi miehen malli Nuutti, joka osaa hoitaa eläimiä ja nikkaroida ja pitää huolta vanhasta äidistä. Nuutti ei kohota kättä lyödäkseen, vaan hoitaakseen Miinan kolhuja ja silittääkseen päätään.

Nelikymppinen Miina on antikuluttaja ja luomua päästä varpaisiin. Suku muistaa muistuttaa, ettei Miinasta ole mihinkään ilman kauneusleikkausta ja kurinpalautusta. Vanhempien kovakouraiset opit tulevat vieläkin painajaisuniin eikä edes lottovoitto tuo rauhaa, mutta saa sentään itsevarmuuden idulle.

Helena Lapinniemen romaani on kuvaus ihmisen pyristelystä luonnonmukaisen elämäntavan ja perustyön arvostuksen puolesta. Kirja on hulvattoman hauska mutta pohjavireeltään vakava kuvaus pätkätyöläisen arjesta, jossa viskataan silloin tällöin lottolappu rahaa onkimaan, mutta ollaan tyytyväisiä myös panttipullon löytymiseen.

************************************************************************

Huisin hauska kirja! Aivan ihana 😁
Joskus on tuuria, kun ottaa summanmutikassa kirjaston hyllystä pelkästään nimen perusteella kirjan lainaan.
Vaikka kirjassa oli huumoria rutkasti, siinä oli myös paljon asiaa ja todenmukaisuutta.
Suosittelisin tätä kirjaa erityisesti kaikille hevosen omistajille, hoitajille ja muutenkin niiden kanssa tekemisissä oleville. Aina ei tarvita sitä viimeisen muodin mukaista varustetta hevoselle tai itselle, jos vain mielikuvitus toimii ja hevosella on selvä pää.
Opinpa jotain uutta nippelitietoa myös puutarha-alasta.
Miina joutui useana yönä taistelemaan painajaistensa kanssa ja ne todellakin oli painajaisia. Rauha ja Taisto oli myös ihan "tosielämässä" todella törkeitä 👿
Miinalla kävi satumainen tuuri lottovoiton muodossa, mutta eipä sekään naista saanut sekaisin, vaan järki pysyi mukana. Viimeinkin kaltoin kohdeltu Miina alkoi saada elämäänsä järjestykseen ja omia haaveitaan toteutumaan 👍



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...