keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Clown (2014) K-18

Kun pojan syntymäpäiville tilattua klovnia ei ala kuulua, Kent tekee sen, mitä jokainen hyvä isä tekisi, hankkii vanhan pellepuvun ja ryhtyy itse viihdyttämään juhlavieraita. Vieraiden lähdettyä Kent yrittää kuoriutua asusteista, mutta turhaan. Puku irtonenineen, peruukkeineen ja meikkeineen ei suostu irtomaan. Aluksi Kent joutuu vain sietämään outoa ulkonäköään, mutta vähitellen hän alkaa havaita muitakin kammottavia muutoksia. Kentille selviää, että tarinan mukaan "Clovne" oli jäätyneillä vuorilla elänyt demoni. Talven jokaisena kuukautena hän söi yhden kyläläisten lapsista. Klovnin karmean alkuperän unohduttua lumivalkoiset kasvot kirkkaanpunaisine veritahroineen ovat vaihtuneet viihdyttäjien maskeiksi. Nyt Kentin on keksittävä keino pysäyttää paholainen.

Pääosissa Andy Powers, Laura Allen, Peter Stormare, Christian Distefano

Kauhu

***********************************************************************************
Elokuvan kuvaus kertoo kaiken mitä elokuvassa tapahtuu, paitsi ei loppua. Sen saat katsoa ihan ite.
Klovnit ja pellet on aika takuuvarma niksi aiheuttaa monelle pelkoa. Itse en oo ikinä tykänny muista pelleistä kuin Hermannista ja senkin muistan lapsena pelottaneen kun siltä lähti nenä irti.

Tämä elokuva oli tavallaan hyvin selkeä, koska tähän ei oltu ympätty isoa määrää porukkaa kiljumaan. Kentin klovnihahmo oli välillä jopa huvittava.  
Se, että uhreina ovat lapset, ei ehkä ole ihan sieltä tavanomaisimmasta päästä. Sen takia moni voi tätä elokuvaa kavahtaa ja siitä myös varoituksen sana.
Peter Stormare oli tämänkin elokuvan paras näyttelijä. Toiset vain selviä harrastelijoita.

Toista kertaa en aio katsoa, katso sinä jos uskallat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...