maanantai 20. syyskuuta 2021

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI

On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen.
Tänään Malorie sitoo silmät itseltään ja kahdelta lapselta, työntää soutuveneen vesille ja alkaa meloa hiljaista jokea pitkin kohti turvaa. Joka hetki vihamielisessä ulkomaailmassa on vaarallinen, mutta kaikkein vaarallisinta on nähdä.
Josh Malermanin post apokalyptinen kauhuromaani Lintuhäkki on hiuksia nostattavan intensiivinen kertomus horjuvista mielistä ja elämästä kuulon ja tuntiaistin varassa.
Romaanin oikeudet on myyty yli 20 maahan. Lintuhäkistä on tehty myös huippusuosittu Netflix-elokuva Bird Box, jota tähdittävät Sandra Bullock ja John Malkovich.

316 sivua

******************************************************************************
Mukaansa tempaava kirja, jossa oli aikalailla samaa kuin The Walking Dead-sarjassa. Kirja oli kirjoitettu lyhyisiin lukuihin, joka sopii ainakin allekirjoittaneelle. Pitkät puuduttavat luvut on tympeitä.
Näitä lukiessa tulee kyllä miettineeksi, miten paljon ja kuinka kauan tällä aiheella tehdään rahaa?
Kaikki ei varmaan pääse edes julkaistuksi asti.
Tämäkin on sitten laitettu Netflixin suojiin eikä sitä taida ainakaan ihan lähiaikoina nähdä elokuvaversiona, jollei siitäkin maksa taas erikseen.
Tämä oli sikäli mukavan erilainen, kun tähän oli saatu ihan uusi elementti. Ei saa katsoa ulos.
Ainut asia mikä ärsytti, oli se ettei yhtään valotettu, mikä se on joka ihmiset saa tappamaan itsensä/toisia. Onko se jokaisella omansa, oma pelkonsa? Onko ne oliot ihmisiä, eläimiä, alieneita, mielikuvitusta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...