torstai 13. helmikuuta 2020

Monta elämää

DAVID SAFIER: HUONO KARMA

"Et ehkä kerää hyvää karmaa, mutta käytä osa tästä elämästä hauskan romaanin lukemiseen." 
Elle, Ranska

Kolmekymppisellä Kim Langella menee lujaa: hänellä on rakastava aviomies (jota hän pettää), ihana tytär (jolle hänellä ei ole aikaa) ja loistokas ura televisiossa (ja alaisia joille kiukutella). 
Hänelle myönnetään Saksan tv-alan merkittävin palkinto, ja kaikki tuntuu menevän putkeen. Mutta silloin Kim kuolee.

Kim jää venäläisestä avaruusasemasta pudonneen lavuaarin alle, kuolee ja syntyy uudelleen - muurahaiseksi. Hän saa kuulla keränneensä roppakaupalla huonoa karmaa, ja nyt hänen on aloitettava hyvän karman hankkiminen muurahaisen ruumiissa. Pian hän tapaa kohtalotoverin, kuuluisan Casanovan, ja kun nämä kaksi syntisäkkiä yhdistävät voimansa, alkaa hervottoman hauska seikkailu, jonka päähenkilöt syntyvät milloin koiran, milloin marsun ruumiiseen.

HUONO KARMA on saanut Euroopan tikahtumaan nauruun, ja nyt on Suomen vuoro! Teosta on myyty Saksassa yli 1,6 miljoonaa kappaletta, ja se oli Der Spiegelin bestsellerlistalla huimat 25 viikkoa. Kirjan käännösoikeudet on myyty 26 maahan.

280 sivua.
***************************************************************************************************Viihdyttävä, hauska, erilainen, surullinen. Näillä sanoilla voisi kuvailla tätä kirjaa.
Tässä oli annettu mielikuvituksen lentää yli rajojen.
Kirjassa on paljon hassuja hahmoja.
Ainoa asia mikä harmitti oli se, ettei vasikan elämästä oltu kirjoitettu paljoakaan ja sekin mitä oli, oli tylsä ja selvästi mielenosoituksellinen.
Mutta jos haluat lukea jotain erilaista, valitse tämä.

Lukuhaasteen kohdat 15: fiktiivinen kertomus, jossa mukana todellinen henkilö ja 22: kirjassa on epäluotettava kertoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...