sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Eläinlääkärin tarinat vol 2

AARNO RANTALA: TOPPANEULA PÖTSISSÄ

Elläinhotorohvi on pohjoispohjalaisessa karjanhoitokylässä saanut kokea millaista ympärivuorokautista rääkkiä eläintohtorointi on. Kesälomallaan hän pestautuu harjoittelijaksi teurastamoon tähtäimessä tarkastuseläinlääkärin tutkinto. Vaan Sirpa-vaimopa ei tykkää kun mies ei ole koskaan kotona ja aviokriisihän siitä on seurauksena. Vaimo ja lapset lähtevät kesäksi mummolaan, ja lehmälääkäri ja hänen kesälomasijaisensa elelevät mieshuushollissa ja selvittävät yhdessä pelottavat pernarutot ja vähäisemmät vaivat. Kesän kuuma puheenaihe on Kärperin Sohvin miesystävä, Luikin Paavo. Eläinlääkärin päässä alkaa raksuttaa, kun ensin Sohvin lehmä ja sitten pian perään itse Sohvi sairastuvat samanlaisin oirein - tarvitaanko tässä lääkäriä vai salapoliisia?

187 sivua.
************************************************************************************
Tämä ei ollut yhtään niin hyvä kuin aiemmin lukemani Elläinhotorohvi.
Tässä kirjassa oli ihan liikaa esillä eläinlääkärin yksityisasiat eikä niinkään eläintohtorointi, kuten olisi luullut, mutta eihän luulo ole koskaan tiedon väärti.
Äkkiä tämän silti lukaisi kun vauhtiin pääsi, mutta jos kolmas "osa" on yhtä huono niin voi, voi. Eipä näitä taida enempää ollakaan.

Lukuhaasteen kohta 46: kirjassa on sauna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...