lauantai 23. maaliskuuta 2019

Silverado (1985)

Silveradon päähenkilöt ovat mestariampuja Emmett, tämän pikkuveli Jake, Emmettin vanha ystävä Paden ja uusi tuttavuus Mal. He ovat kaikki matkalla samalle synnyinseudulleen.
Emmett on juuri vapautunut vankilasta, Paden menettänyt koko omaisuutensa ryöstäjille, Jake istuu vankilassa odottamassa hirttotuomiota ja Mal on mustaihoinen ja siksi aina väärässä paikassa väärään aikaan - paitsi nyt.
Kotiinpaluu ja vanhojen tuttujen tapaaminen ei tuota kenellekään pelkkää iloa.
Yhteinen tekijä koko nelikolle on kaupungin uusi seriffi Cobb, joka on myös kapakka- ja hotelliyrittäjä sekä kaupungin suurin roisto.

Pääosissa Scott Glenn, Kevin Kline, Kevin Costner ja Danny Glover.

Western.
**************************************************************************************
Tämä oli kauan nro 1 katsomieni lännenelokuvien listalla. Edellisestä katsomiskerrasta on vierähtänyt reilusti yli 20 vuotta ja huomasinpa, että sen jälkeen on tullut monta parempaa westerniä katsottua.
Tämä on vähän hutiloiden tehty ja välillä jäi ihmettelemään, että mitä tässä nyt sitten taas tapahtuikaan vai tapahtuiko yhtään mitään.
Kevin Costner on tämän länkkärin jälkeen tehnyt paljon parempia rooleja samantyylisissä elokuvissa; Wyatt Earp, Tanssii susien kanssa, parhaimmat mainitakseni.
Huomioni kiinnittyy näissä elokuvissa aina hevosiin ja niiden käyttäytymiseen, mutta tällä kertaa kiinnitin myös huomion herra Costnerin ratsastustaitoihin. Mies on kyllä ratsastanut muulloinkin kuin 2 viikkoa ennen kuvauksia. Sen näkee heti tyylistä ja tässä tapauksessa myös hurjapäisyydestä 😃
Kevin Klinen ja Danny Gloverin hahmot tuntui tipahtaneen hieman väärään elokuvaan...

Ihan ok leffa tämä kaiken kaikkiaan on.

Elokuvahaasteen kohta 8.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...