lauantai 26. tammikuuta 2019

Horroria

MATTI JÄRVINEN (TOIMITTANUT): PIRUNPULLO JA MUITA VANHOJA KAUHUKERTOMUKSIA.

"Silloin selässäni tuntui äkkiä kylmä puuska, ja joku veti minua niin lujasti tukasta, että minun oli pakko kääntyä. Olimme jutelleet juuri kummituksista, ja kun vilkaisin sivulleni, niin - suuri Luoja olkoon minulle armollinen! - niin seisoi parinkymmenen askeleen päässä suuren sireenipensaan alla valkoinen olento, jolla oli nahkankarvaiset kasvot ja valkoinen pipo päässä - veri jähmettyi suonissani huomattuani hänen katselevan minua tyhjin silmäkuopin."

-NATALY VON ESCHRUTH: VANHAN DAMMELMEYERIN HAAMU

Toteuttaako pullossa asuva piru pullon omistajan toiveet? Miksi nuori nainen näkee kaikkialla kummalliset silmät? Mitä outoa on Jarvee-laivassa? Kummitteleeko herra Dammelmeyer kuolemansa jälkeen?

Pirunpullo ja muita vanhoja kauhukertomuksia sisältää 10 kauhutarinaa 1880-luvulta 1920-luvulle. Antologian kirjailijat ovat Hugh Conway, Nataly von Eschruth, C.R.A. Fredberg, William Hope Hodgson, W.W. Jacobs, L.T. Meade, Gustav Meyrink, Kazimierz Przerwa-Tetmajer ja Robert Louis Stevenson.

141 sivua.
**********************************************************************************
Vai oikein kauhukertomuksia... Ehkä ne tietysti tuohon maailman aikaan on ollut kauhua, kun ei ole vielä ymmärretty selittää "yliluonnollisuuksia".
Teksti oli välillä niin puuduttavan pitkäveteistä, etenkin Pirunpullo-tarinassa, että kirja meinasi jäädä lukematta loppuun, mutta kirjan ohuus sai minut lukemaan sen loppuun.
Kirjan paras tarina oli Gustav Meyrinkin kirjoittama Preparaatti. Ehkei niinkään kauhua, mutta muuten hyvin vastenmielinen juttu.
Jos haluaa jähmettyä kauhusta lukiessaan, niin lue ennemmin Lars Keplerin "Nukkumatti".

Täyttää lukuhaasteen kohdan 34.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...