maanantai 30. heinäkuuta 2018

Sinister (2012)

Rikoskirjailija Ellison muuttaa vaimonsa, poikansa ja tyttärensä kanssa idylliseen omakotitaloon, jonka edelliset asukkaat kokivat karmean kohtalon, joista nuorin selvisi todennäköisesti elossa, mutta katosi mystisesti.
Kun Ellison löytää ullakolta pahvilaatikon, jossa on vanhoja kaitafilmejä samankaltaisista brutaaleista murhista, tajuaa kirjailija olevansa keskellä toistuvaa ja selittämätöntä painajaista.
Samalla kun menneet murhat motiiveineen alkavat pikkuhiljaa selvitä kauhistuneelle kirjailijalle, on jo ihan liian myöhäistä.
Pahuuden pauloissa oleva perhe on tappavassa tilanteessa, josta ei ole paluuta. Nähtyäsi hänet, et ole enää turvassa. Sinua on varoitettu.

Pääosissa Ethan Hawke, James Ransone, Juliet Rylance ja Nicholas King.

Kauhu, trilleri.
************************************************************************************
Ja taas on paikattu yksi aukko sivistyksessä. Paljon olen kuullut puhuttavan tästä, mutta tänä aamuna vasta sain katsottua. Luulin tätä vanhemmaksikin elokuvaksi...
Ihan ok pätkä tämä oli, mutta ei saanut tämäkään sykettäni nousemaan. Alkoi välillä jo tympimään nuo tyypilliset kliseet: a)  pääosan esittäjä on kirjailija, b) sinne ullakolle pitää tunkea, vaikka ei omista edes kunnollista taskulamppua c) talossakin on aivan onneton valaistus (kenellä oikeasti on niin huonot valot?!) ja sitten ihmetytti se, mihin Ellisonin perhe katosi aina välillä. Mies koluuttaa ullakolla ilmeisesti toisten nukkuessa, yö kun on, niin kukaan ei tuu sanomaan, että olis jo hiljaa...

No tälläisistä kauneusvirheistä riippumatta, elokuvan jaksoi katsoa loppuun. 
Kun kaitafilmissä näkyi murhaajan maski ja Ellison laittoi pausen päälle, aloin mielessäni hokea; "käännä nyt sitä päätäs... No, käännä!" Ja viimein, kun Bughuulin naama näkyi tietsikan ruudussa , se käänsi päätään! Jee! 😃 Pienistä asioista se ilo on revittävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...