sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Mary Queen of Scots (1971)

Mary Stuart nimitettiin Skotlannin kuningattareksi vain kuuden päivän ikäisenä.
Mary Stuart oli katolilainen, hänen serkkunsa, Englannin kuningatar Elisabeth protestantti.
Mary Queen of Scots on elokuva kahden vahvan naisen valtataistelusta historian dramaattisessa käännekohdassa. Heidän elämästään ei puuttunut poliittista juonittelua, petoksia ja murhanhimoisia salaliittoja. Eikä romantiikkaa...

Pääosissa Vanessa Redgrave, Glenda Jackson, Timothy Dalton.

Historiallinen draama.
************************************************************************************
Kirjaston valikoimasta tarttui tälläinen matkaan, en kyllä oikein tiedä miksi. Kotona vasta huomasin, että elokuvalla on ikääkin aika mukavasti.
Tämä elokuva todellakin kertoi Kuningatar Marysta nimensä mukaisesti, mutta kovasti hyppimällä. Elokuva olisi voinut alkaa sillä että kuusi päivää vanhasta vauvasta olisi tehty kuningatar ja siitä sitten pompittu nuoruuden kautta aikuisuuteen.
Silti tämä oli yllättävän hyvin tehty (tai sitten mulla oli vääriä ennakkoluuloja). Timothy Dalton oli Lord Darnley:na hyvin epämiellyttävä. Suoraan sanottuna en olisi kyllä tunnistanut häntä ellen olisi etukäteen tiennyt.
Ihmettelin, miksi elokuvassa ei ollut enempää teloituksia tms. mutta tämä ei ollutkaan Maria Verinen. Heidät kuulemma sekoitetaan usein keskenään. Tämä oli Mary STUART, Maria Verinen oli taas Mary TUDOR.

Tästä elokuvasta on tulossa tänä vuonna uusi versio marraskuussa. Mutta se on amerikkalaisten tekemä, joten mitään laadukasta ei kannata odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...