keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Inside out - Mielen sopukoissa (2015)

Oletko koskaan katsonut toista ihmistä ja miettinyt, mitä hänen mielessään oikein liikkuu?

Päämajassa - eli 11-vuotiaan Riley-tytön aivojen komentokeskuksessa - viisi tunnetta paiskii töitä urakalla. Viisikkoa kohtaa Ilo, jonka tehtävänä on varmistaa, että Riley tuntisi olonsa onnelliseksi. Pelko vastaa turvallisuudesta, Kiukku pitää huolta oikeudenmukaisuudesta ja Inho estää myrkytykset - niin fyysisesti kuin sosiaalisesti. Suru ei ole aivan varma, mikä hänen tehtävänsä on, eikä sitä suoraan sanoen tiedä kukaan muukaan.

Kun Rileyn perhe muuttaa uuteen, pelottavaan kaupunkiin, tunteet päättävät ottaa asian käsittelyyn auttaakseen tytön läpi vaikean muutosvaiheen. Mutta kun Ilo ja Suru tempautuvat vahingossa syvälle Rileyn mielen syövereihin - ja vievät muutaman ydinmuiston mukanaan - Pelko, Kiukku ja Inho ottavat vastahakoisesti vallan. Ilon ja Surun tulee vaeltaa halki tuntemattomien seutujen - pitkäaikaismuistin, mielikuvitusmaan abstraktin ajattelun ja unituotannon - yrittäessään epätoivoisesti päästä takaisin päämajaan ja Rileyn luo.

Äänirooleissa: Amy Poehler (ilo), Mindy Kaling (inho), Phyllis Smith (suru), Lewis Black (kiukku), Bill Hader (pelko) ja Kaitlyn Dias (Riley)

Animaatio
*****************************************************************************
Kun tämä tuli elokuvateattereihin, tästä sanottiin, että myös aikuisten on hyvä katsoa tämä elokuva. No nyt on katsottu.
Nämä animaatiot, joissa Pixar on mukana, on ollut mun mieleen, eikä tämä tehnyt poikkeusta. Väkisinkin alkoi miettiä omaa komentokeskustaan, että mikä sielä on viimeaikoina ollut eniten ohjaksissa.
Ainoa mikä jäi vaivaamaan, että miksi tässä on yksi positiivinen ja neljä negatiivista tunnetta? Eikö siihen olisi voinut laittaa vielä vaikka Hyvä Olo-tunteen tai Innostus-tunteen tai muuta positiivista..
Oli tuuria ettei tämä ollut dubattu versio. Dubatut versiot vaatisi tekstityksen, kun mumistaan, kiljutaan tai eläydytään muuten niin ettei saa puolestakaan sanoista selvää.

Jatko-osaa odotellessa 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...