torstai 28. joulukuuta 2017

Hitchcock (2012)

Alfred Hitchcock on kaikkien tuntema elokuvaohjaaja, nero, jonka kuuluisimpia elokuvia on Psyko, Vertigo ja Takaikkuna.
Hitchcock-elokuvan keskiössä ei kuitenkaan ole vain maailmankuulu ohjaaja,vaan elokuva kertoo suurelle yleisölle tuntemattomaksi jääneen rakkaustarinan: jokaisen menestyvän miehen takaa löytyy älykäs ja lahjakas nainen.
Elokuva perustuu tositapahtumiin ja Steven Rebellon kirjaan: "Alfred Hitchcock and the Making of Psycho".

Pääosissa Anthony Hopkins, Helen Mirren, Toni Collette ja Scarlet Johansson

Draama
**************************************************************************
Anthony Hopkins teki taas sellaisen roolisuorituksen, että oksat pois!
Oli aika huvittavaakin välillä katsoa, miten Hannibal Lecteristä oli tullut Hitchcock. Ääni oli tuttu mutta ulkonäkö ei.
Itse en tiedä Hitchcockista muuta kuin ulkonäön ja kuuluisimmat elokuvansa, mutta uskon, että elokuva on mahdollisimman totuudenmukainen.
Joskus muistelisin lukeneeni, että hän oli välillä hyvin jääräpäinen, siksi ehkä jälkikin on jäänyt elämään, kun on tehnyt niinkuin itse halusi, eikä niinkuin joku muu sanoi.

Helen Mirren Alman roolissa oli ihan hyvä, mutta jotenkin tavallinen. Vaikeahan sitä on tietysti verrata oikeaan Almaan, kun hän jäi tuntemattomaksi suuruudeksi, mutta jos vertaa Mirrenin muihin rooleihin, eroa ei juurikaan ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...