maanantai 23. marraskuuta 2020

Raskasta

 KYÖSTIN ÄITI & HEIDI HOLMAVUO: KYÖSTI - ASIOITA ELÄMÄSTÄ JA SURUSTA
Lemmikin menettäminen. 
Luopumisen tuska.
Talutushihna eteisessä.
Hiljainen koti.
Aika, joka tuntuu pysähtyvän.
Tuska, joka repii rikki totaalisesti.

Asioita elämästä ja surusta käy läpi ensimmäisen vuoden lemmikin menettämisen jälkeen. Kaikki tunteet purkautuvat kirjaan rehellisinä ja aitoina - lähes alastomina.

Suru, huuto, itsesyytös, nauru ja heti perään itku kaupan kassalla. Viimeiset karvat talteen kerättynä. Kuola, jonka olemassaolo ei enää haittaa ja lopulta kaunis muisto siitä, että yhteinen elämä oli kuitenkin totta.

Kirjassa seikkailevat myös Hilppa ja Ilpo, jotka tuovat valoa surun keskelle ja pakottavat lukijan nauramaan kesken itkukohtauksen.

Lemmikin omistaminen on yksi pahimmista masokismin muodoista!

Kyösti oli sosiaalisessa mediassa suursuosion saavuttanut amerikanbulldoggi, jonka elämää kymmenet tuhannet fanit seurasivat päivittäin.

160 sivua.

***********************************************************************************
En ehtinyt kauaa Kyöstin juttuja lukea Facebookissa, kun tuli ilmoitus Kyöstin poismenosta.
Koiran ja minkä tahansa tärkeän lemmikin menettäminen on aina kova paikka tuli se sitten yllätyksenä tai ei.
Hieman mietin, pystynkö edes lukemaan tätä, mutta kyllä se alkutakkujen jälkeen alkoi jo sujua. Omat menetykset piti siirtää taka-alalle ja lukea vain Kyöstin äidin juttuja.
Ihmisiä on monenlaisia. On niitä jotka ei ota lemmikkiä koskaan, koska siitä pitää joskus luopua, sitten on niitä, jotka hankkivat uuden lemmikin ennenkö nykyinen on manan majoilla, toiset hankkivat uuden heti seuraavana päivänä menetyksestä ja loput vasta kunnon suruajan jälkeen. 
Minä en ole ikinä halunnut uuden eläimen korvaavan edellistä vaan kaikki otetaan yksilöinä ja kaikkien kanssa on ne omat jutut.

Tämä oli hieno päätös Kyöstille. 
Kirjassa oli mukana myös nykyinen sometähti Ilpo 💓 Hilppaa unohtamatta.

2 kommenttia:

  1. Joo, kyllä on Äitin mukana itketty Pöyn poismenoa ja kaipausta, vaikken ole kirjaa lukenutkaan. Suuri Persoona.

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...