tiistai 10. marraskuuta 2020

Grimmin veljekset (2005)

Maailmankuulut satusedät, Grimmin veljekset, aloittivat uransa huijareina, jotka karkottivat kuviteltuja demoneita ja muita mörköjä 1800-luvulla. Kiitolliset talonpojat antoivat veljeksille rahaa näistä palveluksista ja kiinnijäämisen vaara oli perin pieni - kunnes valtiovalta saa vihiä poikien puuhista. Veljekset saavat erikoiskomennuksen: eräs tietty lumottu metsä on nielaissut uumeniinsa huomattavan joukon nuoria neitokaisia  ja jonkun tulee selvittää, mistä oikein on kysymys. Grimmin pojat joutuvat nyt vastatusten oikeiden taikavoimien kanssa - ja tästä seikkailusta ei pelkällä supliikilla selvitä!

Pääosissa Matt Damon, Heath Ledger, Peter Stormare ja Lena Headey

Seikkailu/komedia

***********************************************************************************
Suomalaiset sukujuuret omaava Matt Damon (demon 😀) on hauskimmassa roolissaan, minkä minä olen nähnyt. Yhteistyö Heath Ledgerin kanssa on tuottanut kunnollisen hedelmän. Olisi voinut olla jännää olla kärpäsenä kuvauspaikan katossa.
Elokuvaan tuo oman pistämättömän lisämausteensa Cavaldi, jolla on hieman samanlainen osa kuin Draculaa seuraavalla Renfieldillä (elokuvassa Dracula - verevä vainaja).
Elokuvaan on ympätty vähän liikaa kaikkea. Kertakatsomisella ei kaikkea ehdi edes huomata, niin hengästyttävää tahtia ruutuun lyödään uutta hahmoa ja tapahtumaa. Se ehkä on elokuvan ongelmakin, hieman rauhallisempi tahti olisi voinut toimia paremmin.
Joka tapauksessa suosittelen elokuvaa, kun tahdot nauraa hölmöille jutuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...