maanantai 14. lokakuuta 2019

Tuhti teos

CHRISTOPHER DELL: NOITUUS, MAGIA & OKKULTISMI - KUVITETTU HISTORIA

Salatieteiden kiehtova historia kivikauden shamaaneista ja Mesopotamian astrologeista vapaamuurareihin ja nykyajan noitiin.

Astrologia, divinaatio, taikasauvat, amuletit, vanhan kansan taiat, hermeettinen perinne, voodoo, samanismi, kiromantia, loitsut ja taikasanat, kabbala, lemmenloitsut, tarot-kortit, spiritualismi, riimut, maagiset rituaalit, wicca, taikaolennot, teosofia, druidit, talismaanit, juutalainen mystiikka, kaaosmagia, fantasmagoria, mesmerismi, alkemia, magia kuningas Arthurin tarinoissa, demonologia, grimoiret, nekromantia, maagiset paikat.

400 sivua.
************************************************************************************
Onneksi tehdään tällaisia koostekirjoja, niin ei tarvitse lukea montaa eri kirjaa. Tämän kirja jaksoi jopa lukea, eikä vain katsoa kuvia. Aina tämän tyyliset kirjat ei jaksa innostaa lukemaan loppuun asti.
Historian alkuhämäristä tähän päivään asti on uskottu jos johonkin.
Ennen on esimerkiksi astrologeja ja ennustajia uskottu toiseen tapaan kuin nykyään. Nyt iltapäivälehtien horoskoopit luetaan huumorilla, mutta eipä noita tuulesta temmattuja sepityksiä voi muuten ottaakaan kuin vitsinä. On jos jonkinlaista ennustajaeukkoa lehtien palstoilla, joista varmasti 99.9% tekee sitä vain rahan takia. 
Huijausta tai ei, kirja ainakin sisälsi paljon mielenkiintoista tekstiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...