keskiviikko 30. lokakuuta 2019

Eräs rakkaustarina

ROBERT JAMES WALLER: HIDAS VALSSI

"Miten se kaikki alkaa? Kukapa tietää. Ja miksi? Sama vastaus. Kuin vanha darwinilainen tanssi. Jotain alkukantaista, jotain ikiaikaista ja syvällä olevaa. Jotain joka kuiskaa luissa ja geeneissä: 'Tuo.' Niin se kävi: eräs keittiön ovi avautui Iowassa, ja niin avautui myös Michael Tillman, kun Jellie astui tuosta ovesta neljäntenäkymmenentenä ikävuotenaan."

Michael Tillman on keski-ikäinen, omapäinen ja karhean miehekäs taloustieteen professori Cedar Bendin yliopistossa Iowassa. Hänen intohimonaan on vanha musta moottoripyörä, jolla hän on ajanut pitkin Amerikkaa ja jota hän pitää olohuoneessaan kerrostalossa.
Jellie Braden on asunut vuosia Intiassa ja on kiinnostunut antropologiasta. Hän on nelikymppinen, Michaelin professorikollegan viehättävä vaimo.
Jellie ja Michael tapaavat dekaanin syysvastaanotolla. Se on ihastusta ensi silmäyksellä. Michael Tillman haluaa Jellietä ensimmäisestä hetkestä lähtien, enemmän kuin seuraavaa hengenvetoaan. Ja Jellie Braden tuntee samoin. Mutta Jellie ei ole vapaaa.
Kun Jellie eräänä päivänä katoaa, Michael on valmis matkustamaan halki maailman etsimään häntä ja hänen menneisyytensä salaisuuksia. Hän on valmis uhraamaan kaiken, jos vain saisi naisen kokonaan omakseen...
Hiljaisten siltojen tekijän kiehtovan kaunis ja kipeä tarina rakkaudesta, jonka kohtaa vain kerran elämässään - mutta joka muuttaa kaiken.

210 sivua.
****************************************************************************************
Aina ei pidä luottaa takakannen teksteihin ja jos yksi kirja on hyvä, ei se tarkoita, että saman kirjailijan kaikki kirjat olisi hyviä tai edes lukemisen arvoisia.
Tämä oli niin työläs luettava, ettei tosi. Mun piti tämä jo kerran palauttaa, mutta se jäikin pöydälle lähtiessä niin ajattelin, että "no luetaan sitte."
Tätä en voi suositella erityisesti kenellekään, lukekoon ken tahtoo.
Mua niin ällöttää tälläiset puolison pettämistarinat. Miksi joillakin ihmisillä on niin heikko liha?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...