perjantai 6. huhtikuuta 2018

Päiväkirja

ANNE FRANK PÄIVÄKIRJA

Kesällä 1942 juutalaisten elämä Amsterdamissa muuttuu sietämättömäksi. Myös 13-vuotiaan Anne Frankin perhe joutuu tekemään raskaan päätöksen ja katoamaan maan alle, piiloutumaan vanhan liiketalon Salaiseen siipeen.
Herkkä ja eloisa Anne pitää koko piileskelyn ajan päiväkirjaa, jossa hän kertoo tarkkanäköisesti omista tunteistaan ja piileskelijöiden jokapäiväisestä elämästä. Päiväkirjasta on tullut sekä rakastettu klassikko että koskettava dokumentti kaikkien vainottujen juutalaisten kohtalosta.

Anne Frankin päiväkirja tunnettiin aiemmin Nuoren tytön päiväkirjana. Tämä Anne Frank Fonds-säätiön hyväksymä uusi laitos on edellistä kattavampi. Mukana on myös valokuvia Annesta, hänen perheestään ja muista kirjassa esiintyvistä henkilöistä.

421 sivua.
**********************************************************************************
Nyt on taas paikattu yksi aukko sivistyksessä, kun sain luettua tämän maailmankuulun päiväkirjan.
Kirja ei ollutkaan niin synkkä kuin olin luullut. Ei toki mitään kevyttäkään.
Anne oli hyvä kirjoittamaan monenlaisista asioista.
Ankeinta oli tietenkin lukea siitä, miten he eivät voineet poistua Salaisesta siivestä yli kahteen vuoteen. Ulkoilmaa sai vetää keuhkoihinsa vain ikkunan ollessa huomaamatta raollaan. Jo pelkästään ajatus siitä sai ahdistumaan ja kun lisätään siihen pelko keskitysleiristä, kaasukammiosta, pommin osumisesta taloon, ruuan ja rahojen riittävyydestä... ja omasta mielenterveydestä.
Suomikin oli mainittu´pariin kertaan.
Lue ja sivistä itseäsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...