lauantai 28. huhtikuuta 2018

Harmaa Alue (2001)

Auschwitzin keskitysleirillä etuoikeutetut juutalaiset, Sonderkommandot, työskentelevät kaasukammioissa ja tohtori Mengelen alaisina. He avustavat natseja oman kansansa tuhoamisessa saadakseen itse elää kuukauden tai päivänkin pidempään.

Natsit käyttävät Sonderkommandoja tehokkaasti leirin moraalin murtajana. Hyvän ja pahan raja on muuttunut harmaaksi alueeksi, kunnes vankien mitta täytyy ja on aika nousta aseelliseen vastarintaan.

Perustuu tositarinaan.

Pääosissa: Harvey Keitel, David Arquette, Steve Buscemi, Mira Sorvino.

Jännitys.
********************************************************************************
Keskitysleiri-elokuvia on tehty vino pino. Mm. Väärentäjä, Schindlerin Lista, Poika Raidallisessa Pyjamassa jne, mutta tämä on ehkä raaimpia kuvauksia leirien kauhuista.
Tätäkin elokuvaa katsoessa tulee mietittyä, mitä natsien päässä liikkui, kun ne teki tuollaista? Vai eikö sielä liikkunut yksinkertaisesti mitään? Onko koskaan kukaan natsi katunut tekojaan? 
Aina kun tulee dokumentteja näistä kauhuista, niissä haastatellaan juutalaisia eli uhreja. Ei natseja. Miksei? 
Keitel sopi hyvin kylmäveriseksi natsiksi, jo pelkkä totinen perusilme riittää ja Buscemi nyt istuu rooliin kuin rooliin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...