sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kiirastuli

ILKKA REMES: KIIRASTULI

Kahtiajakautuneelle kansalle koittaa tuomiopäivän aamu

Keuruun vanha puukirkko palaa. Poliisi ja valtamedia pimittävät valokuvan kirkon seinästä, johon on maalattu islamin symboli. Kuva vuodetaan sosiaaliseen mediaan räjähtävin seurauksin.
Samaan aikaan Venäjän Suomeen kohdistama epävakauttaminen ajaa maan rajuun ratkaisuun. Pelastukseksi tarkoitettu puolustusliitto Yhdysvaltojen kanssa repii kuitenkin syvän railon kansalaisten välille. 
Amerikkalaisjoukkojen ilmestyminen Suomen kamaralle osoittautuu pian kansakunnan kohtalokkaimmaksi erehdykseksi. Vihapuhe ja someraivo hautautuvat pakokauhuun. Kun Kreml turvautuu pirullisimpaan aseeseensa Suomea vastaan: 1300 kilometriä leveä muuri avautuukin portiksi.

***********************************************************************************
Olipa mukavaa palata pitkästä aikaa Remeksen pariin. Hän on niin mun suosikki kirjailija.
Tämä on jatkoa Horna ja Jäätyvä helvetti-kirjoille. Tänä vuonna on ilmestynyt jatkoa tälle, mutta sitä en ole vielä saanut hyllyyni.
Aika karmeita visioita Remes on Suomineidon pään menoksi tässä taas maalaillut. Ja mikä pahinta, se voisi tapahtua oikeastikin.
Suomella on pääministerinä Sipilä, yhdysvalloilla presidenttinä Trump, mutta venäläisten johtaja oli tässä kirjassa Mihailov. Miksiköhän se on muutettu?
Moni asia jäi vielä kysymysmerkiksi, mutta asiat selvinnee, kunhan lukee Remeksen Vapauden risti-kirjan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...