maanantai 1. tammikuuta 2018

Harry Potter ja Viisasten Kivi (2001)

Tässä J.K. Rowlingin ihastuttavan kirjan upeassa elokuvaversiossa Harry potter saa 11. syntymäpäivänään tietää olevansa kahden voimakkaan velhon orpolapsi ja omaavansa itsekin taikavoimia.
Tylypahkan noitien ja velhojen koulussa Harry aloittaa elämänsä seikkailun. Hän oppii korkealentoisen pelin, huispauksen, ja pelaa jännittävän shakkiottelun elävillä shakkinappuloilla kohdatakseen pimeän velhon, joka haluaa tuhota hänet.
Nähdään laiturilla 9 3/4 tämän huiman seikkailun merkeissä!

Pääosissa Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Maggie Smith, Richard Harris, Robbie Coltrane ja Alan Rickman

Fantasia
**********************************************************************************
Niin aikuiseksi en ole kasvanut, ettenkö jaksaisi katsoa Harry Pottereita. Jo tuo nimi "Harry Potter" on niin hauska lausua, että se jo saa hymyn huulille.
Tämä eka Potter-elokuva on lähinnä tutustumista hahmoihin ja Tylypahkaan.
Harryn ottovanhemmat Petunia ja Vernon Dursley ovat inhottavia jästejä, puhumattakaan heidän pojastaan Dudleysta, mutta sitten tulee talon kokoinen Rubeus Hagrid, joka vie pojan maagiseen maailmaan.
Rowlingilla on kyllä huippu mielikuvitus jo nimiä keksiessään, mutta suomentajalla vasta on hauskaa tainnut olla. McGarmiwa, Kalkaros, Matami Huiski, Professori Orave, Kutka, Pörrö, Tora, Norjalainen röpelöniska, Huispaus, Puuskupuh, Rohkelikko, Luihuinen, Korpinkynsi, Melkein Päätön Nick... No, osa on tietty suoria suomennoksia.
Richard Harris Albus Dumbledorena on huippu. Hän tekee Dumbledoresta sopivan isällisen hahmon orvolle velhopojalle kuitenkaan lellimättä ja suosimatta Harrya.
Elokuvassa ei tule yhtäkään tylsää hetkeä, mikä saattaa jopa hengästyttää katsojaa. Välillä ei kannata kipaista jääkaapille, koska saattaa menettää palan taikuutta.
Koppavaksi välillä yltyvä Hermione Granger on oikeastaan huvittava. Hikipinko ja pikkuvanha neiti on takaapäin nähtynä kuin Hagridin lehtolapsi 😉 Ja Ron... hieman tumpelo ja yksinkertainen, mutta pelaa loistavasti shakkia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...