tiistai 31. lokakuuta 2017

Piripolkka

Seppo Jokinen: Piripolkka

Kirjan takakannen teksti:

Mies pahoinpidellään henkihieveriin Tampereen Nekalassa, ja Hervannassa tapahtuu silmitön tuhopoltto. Tekijöiksi epäillään jengiä, jonka nuorin jäsen on vasta 15-vuotias tyttö. Pian yksi joukon jäsenistä löytyy surmattuna, ja syyllinen näyttää löytyvän jengin keskuudesta.

Komisario Koskinen tutkijaryhmineen joutuu selvittelemään järjettömältä tuntuvaa rikossarjaa. Tehtävä ei ole niitä helpoimpia, ja tuskissaan ovat myös tapahtumien pyörteisiin ajautuneet nuoret. Helpotusta he löytävät pienistä, possunpunaisista pillereistä, jotka ainakin siirtävät pelon ja tuskan seuraavaan päivään. Vaientaako nuoret kuulusteltavat syyllisyys vai pelko? Kaiken ohessa Koskinen yrittää hoivata uutta, orastavaa ihmissuhdettaan ja pitää aisoissa työpaikalla liikkuvia huhuja.

*****************************************************************************

Olipas hurjaa tekstiä heti alkumetreiltä. Välillä yritti mennä jopa kauhun puolelle.
Todella taiten kirjoitettua tekstiä jälleen kerran.
Ensimmäisen kerran arvasin syyllisen oikein 😊 Ajattelin, että tuo sopisi syylliseksi, koska on suurinpiirtein epätodennäköisin kaikista ja niinhän se meni... tällä kertaa.
Nyt pidän taas pienen tauon Jokisen kirjoista ja luen välillä jotain ihan muuta.

2 kommenttia:

  1. Mie just löysin kirjastosta sen uusimman (joka ei oo ees mikään uusi) palautettujen kärrystä, kun aina sen on ehtiny joku muu viiä ennenku mie oon ees nähny... Jokinen on siitä erilainen kirjoittaja, että sillä ei oo kirjat menny tylsiksi vaikka sama sarja on jatkunut vuosia. Ideoita riittää vielä. Ja kyllä se osaa pitää jännitystä yllä!

    VastaaPoista
  2. Hyvä tietää ettei tule olemaan tylsää :) Innolla odotan sarjan seuraavaa kirjaa, mutta silti haluan pitää pikku tauon.

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...