perjantai 12. elokuuta 2016

Rio ohoi!

Näin olympialaisten aikaan tulee ähkyä eri urheilulajeista.
Tässäkin huushollissa on katsottu mm. pöytätennistä (miksi se ei oo enää pingis?), golfia, purjelautailua ja purjehdusta, mutta mun suosikkilajit on soutu ja ratsastus.
En edes tiedä mikä mua kiehtoo soudussa, mutta sitä on kiva katsoa, mutta ihan parasta on ratsastuksen kaikki lajit. Varsinkin maastoesteet, joita ei televisioida kuin olympialaisista.
Kouluratsastus on hienoa katsottavaa, jos ei niin kovin mieti sitä mitä on tehty ennen areenalle astumista... Kaikilla kun ei ole mitenkään viisaat menetelmät.
Esteratsastus on mukavan vauhdikasta. Esteet on hieman eri luokkaa kuin jossain ratsastuskoulun kentällä :)
Ainoa huonopuoli on vain kun kaikki jää kesken, kovalla kiireellä vaihdetaan lajia.
Kai niitä jostain areenasta voisi katsoa loppuun, mutta katsokoon ne jotka ehtii

Cathrine Dufour - Cassidy, Tanska


Victoria Max-Theurer - Della Cavalleria, Itävalta

Steffen Peters - Legolas, Usa








2 kommenttia:

  1. Mikä ajatus on kouluratsastuksessa? Mitä sillä mitataan? Mie en oo koskaan ymmärtäny, miksi hevonen, joka on ikäänkuin luotu liikkumaan harja hulmuten ja kaviot kopisten, pannaan hipsutteleen "kynsillään" ja kävelemään vinoon yms. samalla ku kaula kiristetään mutkalle ja leuka rintaan. Mulle tulee aina mieleen, että sen täytyy olla hevoselle ahdistavaa... mutta ei kai se ole, kun sitä aina vaan tehdään. Mutta miksi? Joku maastoesteratsastus on ihan eri asia, siinä katotaan kuka tekee virheettömimmän ja nopeimman radan - tosin siinäkin pitäisi sitten nostaa palkintopallille se hevonen, eikä ihmistä.

    VastaaPoista
  2. Ensinnäkin olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, että se on hevonen joka pitäisi nostaa palkintopallille, sehän siinä suurimman työn tekee.
    Kouluratsastuksen idea on siinä, että sillä korostetaan hevosen luonnollisia liikkeitä. Mutta juuri se koulutustapa millä jotkut sen tekee, on saanut kovaa kritiikkiä. Kun googlettaa "rollkur", voi katsoa miten sairaasti jotkut sitä tekee. Toinen asia mitä minä inhoan on kannustimet. Jos ei hevosta saa kulkemaan tavallisella ratsastamisella kauniisti (varmasti saa), saisi keksiä muuta ajankulua.
    Kouluratsastuksesta on vain tehty viihdettä ihmisille.

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...