maanantai 31. toukokuuta 2021

Parasite (2019)

Ki-taekin koko nelihenkinen perhe on työtön ja köyhä. Tulevaisuus näyttää synkältä, kunnes onnellisen sattuman ja ystävän suosituksen ansioista perheen vanhin poika Ki-woo onnistuu saamaan  työpaikan Parkin perheestä yksityisopettajana. Työpaikka luo toiveita säännöllisistä tuloista.

Perheensä suuret odotukset ja väärennetty koulutodistus mukanaan Ki-woo menee varakkaan Parkin perheen kotiin haastatteluun. Kahden perheen kohtaaminen käynnistää hallitsemattoman tapahtumaketjun, jolla on arvaamattomia seurauksia.

Pääosissa: Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Cho Yeo Jeong, Choi Woo Shik, Park So Dam

Komedia, draama, trilleri

***********************************************************************************
Loinen eli parasiitti on eliö, joka elää toisen eliön, isäntäeliön, kudoksissa (sisäloiset), iholla, turkissa tai läheisyydessä (ulkoloiset) aiheuttaen isäntälajille vahinkoa. Loisimisessa eli parasitoimisessa on tavallista, ettei loinen ole isännälleen kohtalokas, vaikka joskus haittoja voikin ilmetä. Mikäli organismi tappaa isäntänsä tarkoituksellisesti, sen sanotaan olevan parasitoidi.

Lähde: Wikipedia

Tämä oli varmaan eka korealainen elokuva, jonka olen koskaan katsonut. Jo pelkästään siksi tämä oli aika eksoottinen kokemus. Elokuva otti heti puristusotteeseensa eikä päästänyt irti ennen lopputekstejä. 
Monella tapaa samanlainen kuin amerikkalaiset leffat, mutta taas toisaalta, ei yhtään. Elokuva yllätti tämän tuosta eikä lopussa vähiten ja kaikkia kolmea genreäkin elokuvassa oli.
 
Suosittelen tätä jos haluat katsoa jotain nerokasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...