sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Kolmas ja viimeinen

SIRKKU PELTOLA: LÄMMINVERISET

Lämminveriset on Peltolan trilogian viimeinen osa, jatkoa Suomen hevonen ja Yksiöön en äitee ota - näytelmille. Peltola vie nyt Kotalan perheen avarampiin oloihin, talvisen taivaan alle.

Aika on tehnyt tehtävänsä: Äite kulkee rollaattorilla, yksiö on vaihtunut leiriksi keskenjääneen moottorisillan alle.
Leirillä majailee myös eri syistä taivasalle pudonneita, nuotion lämpöön hakeutuneita kerjäläisiä, pakolaisia ja nautintoaineiden väärinkäyttäjiä. Leirielämä on vaativaa ja karaisevaa, mutta myös ihmeitä täynnä:
"Mehän olemme tämmösellä jatkuvalla ja ikimuistoisella telttaretkellä, jossa huolet haihtuvat päästä yhtä  vilkkaasti, kun nuotiolaulun sanat heti innokkaasti lauletun ykkösvärssyn jälkeen."

145 sivua.



***********************************************************************************Ikävästi lässähti kyllä tämä trilogia heti ekan osan jälkeen. 
Kirjaston täti näitä kehui, mutta tämä kirja oli niin uutuudenkankea, että taisin olla eka joka tämän luki... Ja luin vain siksi, etten halunnut jättää kesken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...