sunnuntai 14. heinäkuuta 2019

Tamaran tarina

CECELIA AHERN: MITÄ HUOMINEN TUO TULLESSAAN

Tamara Goodwin on aina saanut kaiken haluamansa. Äveriään perheensä kartanossa hänellä on käytössään yksityisranta, valtava valikoima merkkivaatteita ja ylellinen huone kylpyhuoneineen. Tamara on tottunut elämään hetkessä haaskaamatta ajatustakaan huomiselle.

Kun perheen isä kuolee äkillisesti ja jättää jälkeensä valtavat velat, Tamaran ja hänen äitinsä on myytävä koko omaisuutensa ja muutettava maalle sukulaisten luokse. Vaatimattomassa mökissä Kilsaneyn linnan varjossa majaileva pitkästynyt tyttö kaipaa takaisin Dubliniin.

Tamara herää horroksestaan, kun paikkakunnalle pysähtyy kirjastoauto. Siellä hänen silmiinsä osuu salaperäinen kirja: nahkakannessa ei lue kirjan eikä kirjailijan nimeä, ja sivut on suljettu kullanvärisellä lukolla. Tamaran on pakko saada lukko auki. Kun sitten kirjan tyhjyyttä ammottavat sivut alkavat täyttyä kuin itsestään, Tamaralle aukeaa uusi maailma, jossa myös tulevaisuudella on sijansa.

415 sivua.
***********************************************************************************
Ei ollut tarkoitus lukea näin pian toista Ahernia, mutta menin kiireellä kirjastoon ja tämä sattui osumaan silmiini "suosituspöydältä" niin nappasin vain tämän ja lähdin (toki lainausautomaatin kautta).
Tässä kirjassa on draamaa, komiikkaa, jännitystä ja fantasiaa. Kaikkia sopivassa suhteessa.
Miellyttävä lukukokemus, joka sai aina odottamaan, että olisi edes hetki aikaa lukea eteenpäin.
Välillä hieman sekavaa, mutta se saattoi osaksi johtua lukijan väsymystilasta.
Ahernista ei ehkä tule uutta suosikkikirjailijaani, mutta yksi erittäin vakavasti varteenotettavista taatusti.
Tässä on muuten nätti kansi, jota ei kuvasta näe. Piirrokset ovat oikeasti kullanvärisiä.

Lukuhaasteen kohta 50: kirjaston henkilökunnan suosittelema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...