keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Room (2015)

Jack on 5-vuotias poika, jota kasvattaa rakastava äiti. Kuten kuka tahansa hyvä vanhempi, äiti tahtoo tarjota Jackille turvallisen ja huolettoman lapsuuden täynnä leikkejä ja tarinoita - mutta kaksikon elämä on kaukana normaalista.
He ovat ansassa, vankeina ikkunattomassa yhdeksän neliömetrin huoneessa. Äiti on luonut Jackille huoneeseen kokonaisen oman maailman. Hän on myös valmis uhrauksiin taatakseen, että Jack saa vankeudessakin elää täyttä elämää. Päivä päivältä Jackin uteliaisuus kasvaa ja äidin voimat vähenevät. Lopulta kaksikko laatii uhkarohkean pakosuunnitelman ja päätyy kohtaamaan uuden pelottavan vihollisen: todellisen maailman.

Pääosissa: Brie Larson, Jakob Tremblay, Sean Bridgers, Joan Allen.

Draama
***************************************************************************************
En tiennyt tästä elokuvasta mitään, kun aloin sitä katsoa. Aluksi en edes ymmärtänyt mikä on homman nimi, mutta kun se selvisi, tuntui ahdistavalta. Poika-parka oli syntynyt ja kasvanut kirjaimellisesti neljän seinän sisällä ja luuli, että kattoikkunan takana on vain avaruus.
Tällaisia tapauksiahan on ihan oikeastikin olemassa 😳 Ja vielä pahempiakin.
Olisin toivonut, että kidnappaajankin kohtalosta olisi jotain kerrottu, mutta tässä haluttiin nyt vain ja ainoastaan keskittyä uhreihin, mikä ei sekään ollut huono ratkaisu.
Jackin isoisän käytös oli hämmentävää, kun ei suostunut edes katsomaan tyttärenpojan päälle. Aivan kuin koko kidnappaus olisi ollut pojan syytä. Onneksi edes isoäiti ja hänen uusi miehensä otti pojan ja äidin avosylin vastaan.
Kannattaa katsoa, näitä ei ihan joka päivä vastaan tule.

Elokuvahaasteen kohta 23.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...