maanantai 4. helmikuuta 2019

Ahdistava tarina

EMMANUEL CARRÉRE: HUVIRETKI PAINAJAISIIN

Huviretki painajaisiin on intensiivinen jännityskertomus 12-vuotiaan Nicolasin leirikoulusta. Matka kauniisiin vuoristomaisemiin muuttuu sukellukseksi herkän pojan mielen syvyyksiin, pelkojen ja painajaisten valtakuntaan. Salaperäisen katoamistapauksen jälkeen todellisuus alkaa paljastua jopa kammottavammaksi kuin pojan pahimmatkaan kauhufantasiat.

Emmanuel Carrére on Ranskan kuuluisimpia ja palkituimpia nykykirjailijoita. Huviretki painajaisiin on voittanut arvostetun Prix Femina-palkinnon. Teoksesta tehty elokuva on palkittu Cannesin elokuvafestivaaleilla, ja se on ollut kansainvälinen yleisö- ja arvostelumenestys.
Carrérelta on aiemmin suomennettu ylistetty romaani Valhe (Like 2000), ja siitäkin valmistellaan parhaillaan elokuvasovitusta.

133 sivua.
***********************************************************************************
Nicolas-pojan pelot muuttui liki käsinkosketeltavaksi. Järkyttävää, että 12-vuotias toivoo kuolevansa, ettei tarvitsisi mennä laskettelemaan toisten kanssa. 
Onneksi Nicolasilla oli opettaja, Patrick, tukena ja turvana.
Fiktiivinen tarina tämä ilmeisesti oli, mutta kirjoitettu kuin omista kokemuksista.
En ole koskaan ennen lukenut mitään tämän tyylistä, oli koukuttavaa tekstiä aiheen synkkyydestä huolimatta.
Loppu jäi hieman kaivelemaan...

Täyttää lukuhaasteen kohdan 15.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...