perjantai 23. marraskuuta 2018

The Hateful Eight (2015)

The Hateful Eight sijoittuu Yhdysvaltain sisällissodan jälkeiseen aikaan.
Hevosvankkurit kiitävät läpi lumisen Wyomingin. Kyydissä istuvat palkkionmetsästäjä John Ruth ja hänen vangitsemansa henkipatto Daisy Domergue. Heillä on kiire päästä ennen lumimyrskyä Red Rockiin, kaupunkiin missä "Hirttäjänä" näillä main tunnetun Ruthin on määrä tuoda Domergue oikeuden eteen.
Matkan varrella he kohtaavat kaksi kulkijaa. Majuri Marquis Warren on entinen pohjoisvaltioiden sotilas ja nykyään pahamaineinen palkkionmetsästäjä. Chris Mannix on syvän etelän luopio, joka väittää olevansa kaupungin uusi sheriffi.
Lumimyrsky pysäyttää joukkion ja Ruth, Domergue, Warren ja Mannix suuntaavat vuorensolan suojiin majatalo Minnie's Haberdasheryyn.
Mutta perillä ei odotakaan Minnie vaan neljä vierasta tyyppiä: Bob joka hoitaa majataloa Minnien ollessa vieraisilla äitinsä luona, Red Rockin pyöveli Oswaldo Mobray, cowboy John Gage ja etelävaltioiden kenraali Sanford Smithers.
Kun myrsky yltyy vuoristossa, kahdeksan matkalaista huomaa, etteivät he ehkä koskaan tule pääsemään Red Rockiin...

Pääosissa: Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Samuel L. Jackson, Michael Madsen, Tim Roth, Bruce Dern.

Draama/mysteeri

*************************************************************************************
Nämä Tarantinon elokuvat on aina samanlaisia. Turhaa jaarittelua kyllästymiseen asti, mutta silti ne on katsottava loppuun asti. Tämä oli paras katsomistani Tarantinon leffoista. Pirullisia juonenkäänteitä, valehtelua silmät ja suut täyteen...
Ja paaaljon mokia. Mm. se, että jos hevonen laukkaa kilometritolkulla pakkasessa ja pysähtyy, niin ilma on täynnä hevosesta nousevaa höyryä. Nämä hevoset oli ihan höyryttömiä. Tälläiset asiat pistää silmään.
Oli outoa nähdä Kurt Russell piiiitkästä aikaa. Viimeksi oon nähny varmaan jonku kasarielokuvan, jossa Russell on ollut mukana.
Samuel L. Jackson taitaa olla nyt Tarantinon luottonäyttelijä. Alkaa ärsyttää ne samaa toistavat kaavat joita Jackson saa veivata elokuvasta toiseen.
Mitään ylläreitä tämä elokuva ei antanut, mutta monen roolisuoritus osui nappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...