lauantai 18. elokuuta 2018

Suomessa kummittelee

EERO OJANEN: SUOMESSA KUMMITTELEE
SELITTÄMÄTTÖMIÄ ILMIÖITÄ JA KUMMALLISIA KOKEMUKSIA

Suomessa tapahtuu outoja asioita jatkuvasti, eivätkä ne ole edes harvinaisia.
Suomalaisilla on kokemuksia jonkin selittämättömän tai "ylimääräisen" läsnäolosta, enneunia, outoja aavistuksia ja kokemuksia siitä, mitä samaan aikaan tapahtuu jossain aivan toisaalla. Sota-ajalta kerrotaan tarinoita, joissa rintamalla ja kotona on tiedetty ennalta esimerkiksi omaisen kohtalo. Myös aivan lähimenneisyydestä löytyy kertomuksia - muun muassa tarinoita kuolemanrajakokemuksista ja ruumiista poistumisesta sekä kokemuksia pelastavista, varoittavista tai lohduttavista enkeleistä.
Tässä kirjassa pääpaino onkin nykyajan tarinoissa, ja se jatkaa selittämättömien ilmiöiden ja kummallisten kokemusten esittelyä sellaisena kuin suomalaiset ovat ne kokeneet.
Lisäksi kirja esittelee outoja ilmiöitä koskevaa uusinta tieteellistä tukimusta, joka Suomessakin on lisääntynyt. Kirja ei kuitenkaan pyri ottamaan ilmiöihin lopullista kantaa eikä selittämään niitä tyhjiin, vaan kertomaan tarinat niin, että lukija voi itse tehdä omat johtopäätöksensä.

Eero Ojanen on Parolassa asuva filosofi, kolumnisti ja kirjailija, joka on julkaissut useita kirjoja, artikkeleita ja teossarjoja. Viimeaikaisissa kirjoissaan Suomen myyttiset linnut, Suuri suomalainen kummituskirja ja Suomalaiset taruolennot hän on paneutunut erityisesti suomalaiseen kansanperinteeseen.
*******************************************************************************
Sain näin pian käsiini kaipaamani kirjan jossa kerrotaan nykypäivän kummitustarinoita. 
Valitettavasti tämä ei vain vastannut odotuksiani 😐
Ahdistavia tarinoita kuolemaa ennustavista enteistä oli ihan liikaa. Eipä kirjassa juuri muuta ollutkaan.
Missä oli tarinat harmittomista hengistä, muistakin oudoista äänistä kuin vain koputuksista, poltergeisteistä jne?
Ymmärrän, että aihe on laaja, mutta tämä koko kirja oli nyt vähän kuin saman toistoa sivulta toiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...