perjantai 10. elokuuta 2018

Koiranomistajan salainen elämä

BRUCE FOGLE: KOIRANOMISTAJAN SALAINEN ELÄMÄ

"Minussa on ryhtiä ja arvokkuutta. Olen fiksu, lihaksikas kaveri. Mutta miksi turkkini leikataan niin naurettavan näköiseksi?"
"Minua kutittaa lakkaamatta. Voisinko olla allerginen omistajilleni?"
"En ole mikään reseptilääke. Miksi minun sitten sanotaan alentavan verenpainetta?"
"Miksi ihmiset ei ymmärrä että tiedän heidän olevan lähdössä lomalle?"

Huumorilla höystettyjä kysymyksiä ja vastauksia koiran ja sen omistajan moniulotteisesta suhteesta.

168 sivua.
********************************************************************************
Vintin kätköistä löytyi toinenkin kirja, jonka olen jo vuosia sitten lukenut. Nyt lukukokemus oli paljon syvempi. Tässä "koira" kysyy kysymyksen ja kanadalainen eläinlääkäri vastaa.
Tämän kirjan olisi hyvä lukea jokaisen koiranomistajan.
Myönnän, että välillä tuntui pistoja omassatunnossa. Kohtelen varsinkin tuota meidän tuvassa asuvaa koiraa välillä liiankin tunnepohjaisesti, annan sille liikaa makupaloja "koska sen tekee mieli", se saa nukkua meidän sängyssä, "koska se palelee yksin eteisessä", loukkaannun jos joku haukkuu koiraamme mielenvikaiseksi "enhän hauku sinunkaan lastasi hulluksi" jne.
Ehkä nämä on kuitenkin sieltä lievimmästä päästä 😇
Meillä ei ainakaan koiria pahoinpidellä eikä syödä, eipä edes jalosteta, että saataisiin jotain lyttykuonoisia ja tamppijalkaisia pentuja.
Meillä koirat pääsee välillä myös niihin "äijälajeihin" ja olemaan sitä mihin ne on tarkoitettu. Niitä ei ahdeta käsilaukkuun eikä näyttelykehään, koska ne ei siitä nauti.
Tiedän ja tunnen ihmisiä, jotka raivostuisivat tästä kirjasta. Varsinkin ne joilla on iso koira ja vain siksi, että koira on niillä itsetunnon pönkittämiseksi. Tai kovat jalostusintoilijat, jotka haluavat jalostaa koko ajan pienempää, isompaa, karvattomampaa ja sairaampaa koiraa.
Tässä on hyvä itsetutkiskelun kirja.

2 kommenttia:

  1. Mullakin on varmaan tuo kirja jossain, tai ainakin se on hyvin tutun näköinen. Onko joku sanonu teän koiraa mielenvikaiseksi? Minkä takia?

    VastaaPoista
  2. On, miehen sukulaiset, kun Sissi on niin reviiritietoinen, eikä päästä vieraita taloon. Sissi on vietävä aina pois, jos joku vieras tulee esim. kahville. Koira ei saa olla kaikkien mielestä koira.

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...