torstai 3. toukokuuta 2018

Okulia

KALERVO VUORENMÄKI: OKULIA

Kalervo Vuorenmäki on 70-vuotias eläkeläinen, entinen maanviljelijä. 10-vuotta sitten, pojan jatkaessa maanviljelyä hän toi isälleen tietokoneen, ettei vaari sekaannu talon töihin!
Siitä alkoi kirjoittaminen ja nyt on valmiina ensimmäinen romaani, joka kertoo Etelä-Pohjanmaalla olevan pienen kylän ja sen asukkaiden elämästä 1900-luvun alusta nykypäivään.

Kirjan päähenkilöt ovat eläkkeellä olevat Maija ja Iiska, myös he ovat olleet maanviljelijöitä, jatkajaa talolle ei ole. Lapset ovat koulutettuja ja he ovat menneet työn perässä Etelä-Suomen kaupunkeihin, pellot on vuokrattu naapurille.
Sama tilanne oli 1900-luvun alussa heidän esi-isillä, jatkajaa ei meinannut olla, silloin jatkahat menivät Amerikkaan.
Elämä ei ole yksinkertaista, naapuriapu on tärkeää, niin silloin ennen kuin nyt tänä päivänäkin. Näitä ja samalla koko pitäjää, Suomea ja koko maailmaakin käsitteleviä asioita tulee esille sivukylälläkin. Sielläkään ei olla liian kaukana tapahtumista.
Kirja antaa hyvän kuvauksen työmenetelmien muuttumisesta, käsimenetelmistä koneisiin, jopa tietokoneisiin!
Vaikka kirja ei ole totta, voisi hyvin kuvitella, että sen asiat ja tapahtumat on tapahtunut jollekin, jossain...
************************************************************************
Sain tämän kirjan lahjaksi jo reilu vuosi sitten, jolloin alkasinkin tätä lukemaan, hitaasti, mutta varmasti 😅 Välissä oli pitkä aika, etten tätä kirjaa ottanut käteeni, mutta nyt sairaslomalla tämä tuli taas mieleen ja suorastaan ahmin kirjan loppuun. Aivan ihana kirja. Erittäin mielenkiintoista tarinaa Iiskasta, Vienosta, toisesta Iiskasta, Maijasta, Eliaksesta, Esteristä jne. Tämä kirja oli jotain ihan muuta kuin mitä olen koskaan lukenut. Onneksi mulla on myös tämän kirjan itsenäinen jatko-osa, jonka lukemisen olen jo aloittanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...