sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Veren vangit (1994)

Reportteri Daniel Malloy haastattelee vampyyria nimeltä Louis.
Louis aloittaa tarinansa 1700-luvulta, jolloin hän oli juuri menettänyt tyttärensä ja vaimonsa ja halusi itsekin vain kuolla.
Vampyyri Lestat kohtaa Louisin ja tarjoaa hänelle mahdollisuutta ikuiseen elämään ja uuteen alkuun vampyyrina. Louis suostuu.
Louis ei halua juoda ihmisen verta ja tyytyy aluksi rottiin, mutta pian hän plantaasillaan tappaa yhden orjistaan ja joutuu lähtemään Lestatin kanssa maanpakoon.
Lestat on itserakas sekä tunteeton ja tappaa usein ihmisiä, kun taas Louis ei siihen suostu.
Myöhemmin Lestat löytää taudin runtelemasta kylästä pienen tytön, Claudian, jonka Lestat muuttaa vampyyriksi tytön omasta tahdosta. Claudiasta tulee kylmäverinen tappaja ja kolmistaan he kiertelevät vuosikymmeniä ympäri Yhdysvaltoja. Lopulta Claudia suuttuu, koska hän ei muutu koskaan aikuiseksi. Vampyyrit eivät vanhene.
Claudia saa Louisin mukaan juoneensa tappaakseen Lestatin myrkytetyllä verellä, johon vampyyri kuolee.
Louis ja Claudia heittävät Lestatin ruumiin rämeelle, josta hän myöhemmin palaa. Lestat oli selviytynyt juomalla mm. krokotiilien ja sammakkojen verta.
Claudia ja Louis pakenevat Eurooppaan, josta he etsivät muita kaltaisiaan.
Pariisista he löytävät Armandin johtaman vampyyrien ryhmän. He kuitenkin pitävät rikoksena sitä, että Claudia on muutettu vampyyriksi jo lapsena ja altistavat hänet auringonvalolle, jolloin hän palaa tuhkaksi.
Louis tukitaan arkkuun ja muurataan seinään, jossa hän saa kitua tuhansia vuosia. Armand kuitenkin tulee ja pelastaa Louisin hieman myöhemmin.
Louis kostaa vampyyreille polttaen heidän kotinsa.
Sen jälkeen Louis palaa Amerikkaan ja viettää rauhallista elämää aina 1980-luvulle, jolloin Lestat tulee takaisin...

****************************************************

Tämäkin on jo vanha elokuva... En oo vuosiin katsonut.
Elokuva oli, kuten muistinkin, siihen asti hyvä, kunnes Louis ja Claudia lähti Euroopan kiertueelle. Sen jälkeen elokuva muuttuu jotenkin älyttömän tylsäksi ja puisevaksi.
Ja argh! miten ärsyttävä tuo pikku hienohelma Claudia onkaan!
Nyt saa taas mennä useampi vuosi ennenkö seuraavan kerran katson.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...