tiistai 26. heinäkuuta 2016

Brokeback mountain (2005)

Eletään 1960-lukua Amerikan Yhdysvalloissa. Kaksi työtöntä cowboyta, Ennis Del Mar ja Jack Twist, ovat etsimässä työtä samalta lammasfarmilta. He pääsevät työpariksi ja illan hämärtyessä ja kylmetessä vuorilla, miehet tekevät kirjaimellisesti parhaansa lämmitelläkseen.
Seuraava päivä valkenee ja miehet ovat hieman hämillään, mutta orastava rakkaus voittaa. Töiden päätyttyä miesten tiet kuitenkin eroavat.
Kumpikin löytää tahoillaan vaimon ja he perustavat perheet.
Neljän vuoden kuluttua miehet tapaavat jälleen ja rakkaus roihahtaa uuteen kukkaan. Mutta Ennisin vaimo Alma näkee miesten suutelon vahingossa ja järkyttyy, mutta ei puhu Ennisille mitään.
Jack yrittää houkutella Ennisiä muuttamaan kanssaan pienelle mökille vuorille, mutta Ennis ei halua jättää perhettään ja lisäksi hän muistaa tapauksen, kun eräs homoseksuaali oli kidutettu hengiltä. Hän ei halua heille samaa kohtaloa.
Vuosien ajan he jatkavat tapaamistaan "kalareissuilla". Vain Ennisin vaimo tietää reissujen oikean syyn.
Vuosia myöhemmin miesten avioliitot alkavat rakoilla. Alma ja Ennis eroavat 1975, kun Jack kuulee tästä, hän ajaa Ennisin luo ja yrittää uudelleen houkutella miestä mukaansa, mutta Ennis ei halua jättää lapsiaan. Ennis tapaa Cassie-nimisen tarjoilijan ja alkaa seurustella hänen kanssaan.
Miehet jatkavat salaisia tapaamisiaan ja yksi kerta jää viimeiseksi.
Ennis lähettää Jackille postikortin, mutta kortti palautuu päällään leima, jonka mukaan vastaanottaja on kuollut. Ennis soittaa Jackin vaimolle, Lureenille, joka kertoo Jackin kuolleen vaihtaessaan rengasta.
Elokuva päättyy, kun Ennisin tytär tulee pyytämään siunausta avioliitolleen, Ennis kävelee vaatekomerolleen, jossa on hänen ja Jackin paidat sekä postikortti, jossa on kuva Brokeback Mountainilta.

Pääosissa Heath Ledger, Jake Gyllenhaal, Michelle Williams ja Anne Hathaway.


**************************************************

Tiedän ihmisiä, jotka ei pysty tätä katsomaan, kun siinä on miesrakkautta. Mua se ei haittaa, näen elokuvan kokonaisuutena enkä takerru yksityiskohtiin. Mielestäni tämä on erittäin hyvin tehty. Ja mitkä maisemat... Niihin ei kyllästy koskaan!
On jopa maita, joissa tämän elokuvan esittäminen on kielletty. Mitähän muuta niissä maissa on kielletty? Väkivaltaelokuvia saa kyllä esittää, mutta ei tälläistä sairasta touhua! Joo-o.
Heath Ledger menehtyi 2008 ja siinä elokuvien ystävät menettivät ja paljon :( Heath oli loistava näyttelijä.
Elokuvan tarina on koottu hienosti ja elokuva kantaa loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...