torstai 14. heinäkuuta 2016

Face/Off - Kahdet kasvot (1997)

FBI-agentti Sean Archer on vuosikaudet etsinyt poikansa tappajaa, terroristia nimeltä Castor Troy.
Kauan odotettu tilaisuus kostoon tulee, mutta Troy ei kuole vaan vaipuu koomaan. Käy ilmi, että Troy on virittänyt pommin, mutta sijainnin tietää vain koomassa makaava Castor Troy.
Archerin ainoa toivo on soluttautua Troyn porukkaan ja päätyy leikkaukseen, jossa hänen kasvot ja ääni vaihdetaan Troyn kasvoihin ja ääneen.
Archer lukitaan Troyna vankilaan, jossa Castorin veli, Pollux, lusii tuomiotaan. Koska kasvojen vaihtamisesta tietää Archerin lisäksi vain kaksi hänen lähintä kollegaansa ja lääkäri, Archeria kohdellaan oikeana Castor Troyna.
Pollux ottaa "veljensä" avosylin vastaan, mutta alkaa melko pian epäillä veljeään, koska hän ei ole oma mielipuolinen ja varma itsensä.
Tällä välin oikea Castor on herännyt sairaalassa ja nähtyään "kasvonsa" tai mitä niistä on jäljellä, hän raivostuu ja vaatii samat leikkaukset itselleen. Kiitokseksi hän tappaa lääkärin ja Archerin kollegat, sekä polttaa sairaalan.
Hän ilmestyy vankilaan Sean Archerina tapaamaan Castor Troyta vain sanoakseen, että hän aikoo mennä "kotiinsa" tapaamaan Archerin tytärtä ja vaimoa.
Niin tytär kuin vaimokin ihmettelevät "isän" outoa käytöstä. Miten tuskaisesta miehestä on yhtäkkiä tullut vapaamielinen ja himokas uros.
Lopulta "Castor" pääsee vankilasta ja alkaa kiihkeä kissa-hiirileikki, joka päättyy toisen kuolemaan, katsokaa itse kummanko ;)

Pääosissa Nicolas Cage, John Travolta, Joan Allen. Ohjaus John Woo.

***************************************

Tämä on mun yksi suosikkielokuvista. Ainoa huono puoli tässä on se, kun Cagen mielipuoli-rooli on niin lyhyt. Cage näyttelee sen mielestäni loistavasti, eikä Travolta jää ollenkaan kakkoseksi.
Elokuvan yksi huippukohtauksista on se, kun Cage nousee lentokentältä autosta ja tuuli tarttuu hänen takinliepeeseensä. Silkkaa taidetta.
Myös raju ampumiskohtaus, jossa ammuskelun äänet on peitetty "Somewhere over the rainbow"-biisillä on hieno.
Missään kohti ei ole heitetty överiksi, vaikka sen mahdollisuus olisi ollut monta kertaa.
Tälle täydet pisteet.

2 kommenttia:

  1. Tää on meillä kanssa monesti nähty - mulle aivan liian jännä mutta pääpiirteittäin tiedän juonen kun mies tätä katselee toisinaan. Painajaismaista.

    VastaaPoista
  2. Jos ajattelisi itsensä Sean Archeriksi ja jos tämä olisi siis totta, se todellakin olis painajaista. Harvan nuppi kestäisi.

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...