lauantai 27. helmikuuta 2021

Eläinturinoita

 KIRSI HAAPAMATTI: KIEHTOVAT KOTIELÄIMET KOHTAAMISIA MAATILALLA

Miten vuohi ilmaisee, että sitä harmittaa? Mitä kukot tekevät eläkkeellä? Miksi Lulu-lehmä halusi appeensa vain punaisesta ämpäristä?

Hämmästyttävät, hauskat ja liikuttavat eläintarinat vievät lukijan keskelle maatilan arkea. Näistä tositarinoista välittyy myös eläinten seuran ihmeellinen voima ja hyvän huolenpidon merkitys.

Kirsi Haapamatti on pienen eläinlauman omistaja, toimittaja ja tietokirjailija. Hänen edellinen kirjansa on
Sumu Sireeni - Suomen rakastetuin aasi (Otava 2018).

170 sivua.

***********************************************************************************
Jos olet lukenut Rosamund Youngin kirjan Lehmien sielunelämä, niin tämän voisi sanoa olevan sen suomalainen versio. Paitsi ettei tässä juurikaan lehmistä puhuttu. Eikä hevosista vaikka kirjoittajalla niitäkin on.
Jokainen on tietysti omien eläimiensä paras puolestapuhuja ja asiantuntija, mutta se ei suinkaan tee kenestäkään kaikkien asiantuntijaa. Jos eläin kerta pitää inhimillistää aivan väkisin, niin eikö silloin pitäisi tajuta, että eläimissäkin on niitä eri persoonia yhtä paljon kuin eläimiä, eikä silloin yksi ihminen voi tuntea kaikkia.
Oli kirjassa hyvääkin, mutta näissä liikutaan aina hyvin ohuella jäällä. Sitä voi plumpsahtaa hetkellä millä hyvänsä.
Miksi pyörä pitää aina keksiä uudestaan?

Lukuhaasteen kohta 40: kirjassa kerrotaan eläinten oikeuksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...