sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Poliisin muisteloita

NICHOLAS RHEA: SYDÄMEN ASIALLA - KONSTAAPELI YÖVUOROSSA

Vihdoin suomeksi: Nicholas Rhean alkuperäinen Konstaapeli-kirjasarja, johon suosittu televisio-ohjelma Sydämen asialla perustuu.

Yövuorot ovat keskeinen osa poliisin työtä - ja ne sisältävät toisinaan arvaamattomia käänteitä! Pohjois-Yorkshiren yössä konstaapeli Nick kohtaa seikkailuja ja haasteita, jotka vaativat häneltä aivan erityistä suhtautumistapaa. Välillä yövuorot kuluvat yksitoikkoisten rutiinitehtävien parissa, jolloin hereillä pysyminen ja ylikonstaapelin pakoilu muodostuvat omiksi taiteenlajeikseen. Toisinaan taas yön siimeksessä sattuvat kommellukset tarjoavat sellaista jännitystä, jota poliisin on turha odottaa kokevansa päivisin. Yövuorot antavat Nickille myös mahdollisuuden tutustua paremmin ylikonstaapeli Oscar Blaketoniin sekä vanhempaan konstaapeliin Alf Ventressiin. Kuvioissa on tietysti mukana ovela mutta lämminsydäminen herra Greengrass, joka aiheuttaa virkavallalle tapansa mukaan harmaita hiuksia. Lisäksi päänvaivaa tuottaa ikivanha legenda surmatun ritarin haamusta.

247 sivua.
***************************************************************************************
Tiedän kyllä sarjan Sydämen Asialla, olen katsonut useita jaksoja, mutta en ole seuraamalla seurannut ja nyt se hieman harmitti.
Olisiko kirjasta saanut enemmän irti, kun olisi tiennyt kirjan kaikki hahmot tv-sarjasta?
Kovin on ollut erikoisia sääntöjä Yorkshiressa... Ja sitten poliisin on pitänyt vielä muistaa kaikki ulkoa. Toista se on nykypäivänä, riittää kun toinen osaa lukea ja toinen kirjoittaa.
Näitä kirjoja on tehty pitkä sarja, mutta tämä jäi varmaan meikäläisen osalta ainoaksi.

Lukuhaasteen kohdat 24: kirja kirjailijalta, joka on kirjoittanut yli 20 kirjaa.
40: 2010-luvulla kuolleen kirjailijan kirjoittama kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...