torstai 6. kesäkuuta 2019

Vangitun tarina

PERTTU HÄKKINEN: HUKKUMINEN

Juhannusviikolla kumpulalaisen pienkerrostalon rapusta löytyy ruumis. Ruumiinavauksessa selviää, että 18-vuotias helsinkiläismies on hakattu ja hukutettu.

Poliisi pidättää kaksi miestä, jotka ovat lehtien mukaan pahoinpidelleet uhriaan useita tunteja huumevelkojen vuoksi. Toinen pidätetyistä, 25-vuotias, Pedro Avila-Mahkonen herättää mediassa erityistä mielenkiintoa, onhan entinen lupaava jalkapalloilija pelannut nuorten maajoukkueessa sekä ollut nimekkään mallitoimiston listoilla. Iltapäivälehdet nimeävät tapauksen Kumpulan kidutusmurhaksi.
Myöhemmin Avila-Mahkonen tuomitaan elinkautiseen murhasta, vaikka teletunnistetiedot ja silminnäkijähavainnot todistavat ettei hän ollut surmapaikalla uhrin kuolinhetkellä. Pahoinpitelyn tilannut Hara saa puolestaan yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta avunannosta vapaudenriistoon.

Hukkuminen on dokumenttiromaani rikoksesta, siihen johtaneista syistä ja sen seurauksista.

239 sivua.
***********************************************************************************
Jokakesäinen juttu on taas täällä. Lukeminen alkaa tökkiä eikä tällainen jäyhä ja jäykästi kirjoitettu tarina ainakaan innosta lukemaan.
Henk.koht. en muista tätä tapausta. Tämä kirja käsittelee siis oikeaa tapahtumaa.
Ehkä näistä pilviveikkojen tapoista ei niin paljoa puhuta eikä kaikki vaan yksinkertaisesti jää mieleen.
Yhtä hyvin tälläisen kirjan voisi kirjoittaa mistä tahansa murhasta tai taposta, ettei tämä nyt sikäli ole "ylitse muiden".
Tuli hieman mieleen Anneli Auerin kirja Murhalesken muistelmat, jossa hän myös kovasti yritti vakuuttaa syyttömyyttään.
Lopputulos on tässä sama: Kuka tietää?

Lukuhaasteen kohta 10.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...