perjantai 4. marraskuuta 2016

Raapaasuja

Simo Ralli: Raapaasuja

Kirjan takakannen teksti:
Minä olen aina ollut sitä mieltä, että se pärjää, joka tekee asiat toisin kuin muut.
Ja Simo Rallihan tekee! Teuvalainen soittolapion heiluttaja ja maanviljelijä on myös kekseliäs toisinajattelija ja pellepeloton, jolla riittää ideoita ja rohkeutta. Jos hän huomaa epäkohdan, hän miettii miten sen voisi korjata. Eikä se jää pelkäksi puheeksi.

Raapaasuja on Rallin kolmas teos. Siinä hän tarkastelee vuodenaikojen ja vuosien mittaan muun muassa sähkönjakelua, ilmastonmuutosta, homearkkitehtuuria, keskittämistä ja maaseudun autioitumista. Hän puhuu lähiruuan, kyläkoulujen, tuulivoiman ja yrittämisen puolesta.
Joutohetkinään hän muuttaa kotityöt trendikkäiksi liikuntalajeiksi, suunnittelee Guggenheim-sikalan ja Doping-kisat, herättää entisen teollisuuskaupungin uudestaan henkiin, ratkaisee niin Kreikan kuin Suomenkin talousongelmat, ryhtyy vähittäiskauppiaaksi ja rakentaa tuulivoimalan.
Rukiveer uusavuttomuus!

*****************************************************************

Nauruhermoja kutkuttava pläjäys! Tosin välillä kyllä huomasi, että hitsit, juuri näinhän ne asiat on. Tiedä sitten miten tosissaan Ralli on nämä pakinansa kirjoittanut, mutta niihin sisältyy paljon totuutta vaikka sitä ei kaikki tahtoisi myöntääkään.
Tämä oli paljon parempi kuin aiemmin lukemani Ralli radalla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...