tiistai 28. kesäkuuta 2016

Suomen myyttiset linnut: Eero Ojanen ja Daga Ulv

Takakannen teksti:
Käki kukkuu onnea, mutta pihapiiriin ilmestyvä tikka tietää sotaa. Oksalle lehahtava kuukkeli onkin kukaties entisen metsänkävijän sielu. Koivunlatvassa naurava harakka ennustaa riitaa ja pihapuissa ruokailevat teeret kuolemaa. Kirkkomaalla kirkuvat naakat ovat kuolleiden syntisten sieluja.
Linnuissa on aina ollut ja niissä on aina jotain hyvin salaperäistä. Tämä kirja esittelee suomalaisten vanhoja myyttisiä tarinoita linnusta. Kaikki nämä tarinat ovat aitoa kansanperinnettä siitä kerätyistä kokoelmista ja sitä käsittelevistä teoksista. Erilaista lintuihin liittyvää perinnettä ja tarinointia on koottu hyvinkin paljon. Tässä kirjassa ei kuitenkaan esitellä koko aihepiiriä vaan keskitytään ennen muuta salaperäisiin, yliluonnollisiin ja myyttisiin tarinoihin.
Linnut kertovat ajasta, siitä miten kaikki alkaa ja loppuu, mutta ne kertovat myös elämän kiertokulusta, siitä miten kaikki jatkuu. Linnut liittyvät myös tuonpuoleiseen, jonnekin, johon ihminen ei pääse mutta jonka hän tietää olevan olemassa.

**************************

Löysin näin pian toisenkin mielenkiintoisen kirjan Ojaselta.
Mitään varsinaisesti uutta tietoa kirja ei antanut, mutta oli silti mukava lukukokemus. Olen usein kuullut vanhojen ihmisten parjaavan tikkaa, kuoleman ennustajaa. Tässä kirjassa tikka ennusti sotaa, no melkein sama asiahan se on.
Aivan sama uskotko tälläiseen "hölynpölyyn", lue kirja tai katso ainakin Daga Ulvin upeaa kuvitusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...