keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Seabiscuit - Amerikkalainen legenda

On hevosleffoja ja on hevosista kertovia elokuvia.
Hevosleffat on aikalailla samalla kaavalla tehtyjä tyyliin tyttö ja joku vauhko polle, johon vain tyttö saa kontaktin jne.
Sitten on niitä hevosista tehtyjä elokuvia kuten vaikka Sotahevonen, Musta ori, Mustan orin paluu, Hevoskuiskaaja ja tämä Seabiscuit.
Roolivalinnat on osunu nappiin. Jeff Bridges suorastaan loistaa Charles Howardin roolissa. 
Tobey Maguire Red Pollardin roolissa ei huono valinta sekään. Todellisuudessa hän vain olisi ihan liian pitkä jockeyksi.
Ja Chris Cooper. Parempaa valmentajaa/renkiä ei ole kun on hevoselokuvista kyse. 
Katson alussa kun Tom Smith (Chris Cooper) ratsastaa preerialla lassoten hevosta, tekee heti mieli hypätä mukaan elokuvaan ja karauttaa lauman perään.
Entä itse päätähti Seabiscuit? Pieni ja väärinymmärretty "luuska", josta monien vastoinkäymisten jälkeen Red saa voitosta voittoon laukkaavan ratojen ihmeen.
Oikea Seabiscuit kuoli jo 17.5. 1947, mutta siitä puhutaan edelleen. 
Tässä elokuvassa on oikea juoni eikä mitään hömpänpömppää.
Charles Howard keksii hyvän liikeidean, ostaa ison maatilan talleineen jne. Hevoset lähtee, autot tulee. Menee muutama vuosi, sattuu onnettomuus, autot lähtee. Myöhemmin talliin tulee taas hevosia ja Seabiscuitin voittotarina saa alkunsa.

Tekisiköhän joku elokuvan Secretariat:sta tai Man O'War:sta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...