perjantai 10. tammikuuta 2020

Karulla maalla

ANDY WEIR: YKSIN MARSISSA

Kuusi päivää aiemmin astronautti Mark Watneyn oli tarkoitus olla yksi ensimmäisistä ihmisistä Marsissa. Nyt hän on varmasti ensimmäinen ihminen, joka kuolee siellä.
Ares 3:n miehistö joutuu hiekkamyrskyyn. Evakuoinnin aikana Markin avaruuspuku vaurioituu, ja muut luulevat hänen kuolleen. Mark jää yksin karulle planeetalle.
Miten hän saa ilmoitettua Maahan olevansa elossa? Vaikka hän saisikin viestin läpi, hänen ruokansa loppuu kauan ennen pelastusjoukkojen saapumista. Todennäköisesti Mark ei ehdi edes nääntyä nälkään. Pienikin inhimillinen virhe tai tekninen vika voi johtaa kuolemaan ennen sitä. 
Mark turvautuu kekseliäisyyteen, insinööritaitoihin ja hirtehishuumoriin. Mutta riittävätkö ne voittamaan kosmiset esteet?
Yksin Marsissa pohjautuu alusta loppuun nykytieteeseen ja yllättää lukijansa yhä uudestaan. Se on herkeämätön scifi-trilleri, jota lukee kuin tosielämän selviytymiskertomusta.

387 sivua.
****************************************************************************************
Tämä oli elokuvana hyvä, mutta kirjana aivan huikea 😍
Kirja varmasti aiheena kiinnostaisi vain kourallista ihmisiä, mutta Andy Weirillä on kyky tehdä tylsästä aiheesta erittäin mielenkiintoinen meille ei-avaruusnörteille.
Mark Watney on nerokas ja hauska tyyppi. Hänen lokitekstejään oli mielenkiintoista lukea, vaikka en ehkä ihan kaikkea ymmärtänytkään, mutta mielikuvitus paikkasi blancot kohdat.
Suosittelen tätä joka sorkalle.

Lukuhaasteen kohta: 45 Esikoiskirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...