torstai 4. heinäkuuta 2019

Rusakkojahtia

RALF HENRIKSSON: MUTANTTIJÄNIS

Mutanttijänis on tekijänsä, kirjailija Ralf Henrikssonin 12. teos. Se on Huovismaista ja Arto Paasilinnamaista tilannekomiikkaa. Tarina sijoittuu Seitsemisen kansallispuistoon, jossa puiston vartija Iikka Pitkonen tekee tiedemaailmaa ravisuttavan, sensaatiomaisen löydön, siis mutanttijäniksen.
Mutanttijänis aiheuttaa mediaspektaakkelin, joka tempaa mukaansa julkisuutta kaihtavan Pitkos-Iikan. Ukonturjakkeen mielitietty Hilma pakenee lakeuksille kyllästyttyään elämään Seitsemisen kansallispuiston keskellä ukonjäärän taloudenhoitajana. Huumori vie lukijan mennessään.

181 sivua.
**********************************************************************************
Huovismaista tosiaan... Välillä tuntui ihan kopiolta Havukka-ahon ajattelijasta. 
Mutta alkaen jo kannesta; miksi siihen on laitettu luppakorvakani? Oliko rusakon ja jäniksen kuvat päässyt loppumaan? Patikoijat ei saa tupakoida kansallispuiston alueella, mutta Pitkos-Iikka ja tutkijat saa? Kaikki puhuu/ajattelee samalla murteella, oli sitten tulossa Puolangalta, Seinäjoelta tai Helsingistä... Ei se nyt niin mene.
Tälläisenä välipalana tämä kirja meni. Ei kyllä mieleen jää pitkäksi aikaa.

Lukuhaasteen kohdat 2 ja 49.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...