keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Myrskypilvet

Laila Hietamies: Myrskypilvet

Kirjan takakannen teksti:
Sonja Orbeliani on jälleen rakastamassaan Pietarissa keisarinna Aleksandran hovinaisena. Suihkulähteet solisevat kesäisessä Pietarhovissa, iltaisin keisarillinen perhe seurueineen kokoontuu valkeiden pylväiden reunustamissa palatseissa. Välillä tehdään purjehdusretkiä Suomenlahden suojaisiin poukamiin.
Sitten alkaa Venäjän sota Japania vastaan ja kaikki muuttuu. Viestit kaukaiselta rintamalta eivät ennusta hyvää. Siellä taistelevat muiden tavoin monet Sonjan läheiset. Myös mies, josta on tullut Sonjalle hyvin tärkeä. Elämä Pietarissa on levotonta. Mutta kaiken tutun ja turvallisen murentuessa juuri Sonjasta tulee se joka jaksaa rohkaista ja auttaa muita. Oman sydämensä salaisuuden hän joutuu kuitenkin kätkemään myös rakkaimmiltaan.

Myrskypilvet on itsenäinen jatko romaaneille Sonja ja Valkoakaasiat.

464 sivua.

*****************************************************************

Tämä oli toinen saamistani kirjoista. En ole ennen lukenut Hietamiestä ja voisin sanoa etten toiste luekaan, mutta lukemattomien kirjojen hyllyssä on vielä toinen odottamassa.
Hietamies kirjoittaa hyvin ja selkeästi, mutta tämä aihe on mulle niin kaukainen ja vieras, ettei siksi ollut mitenkään mieltä järisyttävä.
Tämä kirja saa mennä vintille odottamaan uutta lukijaansa.
Jotenkin niin tekopyhää tuolta Sonjalta sääliä köyhiä ihmisiä, mutta silti omastaan ei voi antaa. Pääasia, että itse pääsee ostelemaan turkiksia ja syömään notkuviin pöytiin, viettämään huolettomia kesäpäiviä merenrannalle ja matkustelemaan maailmalla. Pöh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...