maanantai 22. heinäkuuta 2019

Ravimaailmaa

MERJA JALO: RAVAA VOITTOON

Ratsastusta harrastaneen 15-vuotiaan Jaanan ravi-innostus syttyy hetkessä. kun hän tapaa Haavikon ravitallilla työskentelevän Teron. Myös Jaana pääsee tallille työhön, alkuun aputytöksi ja vähitellen ohjastamaan. Nimikkovalmennettavakseen Jaana saa huonokuntoisen Paukkeen, jonka kanssa hän pääsee näyttämään, mitä on oppinut ja mihin todella pystyy.

RAVAA VOITTOON aloitti Merja Jalon suositun Haavikko-sarjan.

126 sivua.
************************************************************************************
Mulla ei ole ketään alle 18-vuotiasta tuttua, jolta voisi kysyä suosituksia, mutta ajattelin, että Merja Jalo on ainakin hevostyttöjen keskuudessa suosittu, niin varmasti voin lukuhaasteen kohdan kuitata tällä.
Itsekin olen aloittanut lukuharrastukseni Merja Jalon kirjoilla.
Kirjan nimi on vähän hämmentävä... Merja Jaloko tässä ravaa voittoon? Ehkä sen olisi voinut muokata muotoon "Ravilla voittoon" tai "Ravaten voittoon"...
Sekin jäi mietityttämään, että kuinka paljon tässä on Jalon henk.koht. tarinaa. Ainakin osa tallin hevosista on ollut Jalon ja miehensä omistuksessa, ainakin Speedy Frances, Susanne Iran, Ira Mint, Rita Guvijo, Ria Guvijo ja Granat.
Kaikki 80- ja 90-luvulla Villivarsaa lukeneet varmaan muistaa vielä nuo hevoset.
Juoni olisi voinut olla hieman mukaansa tempaavampaa, nyt se oli lähinnä yhtä puuduttavaa, kuin tallilla vietetyt tuhottoman pitkät työpäivät.
Esim. ravikortin ajamisesta olisi voinut olla muutakin kuin "Jaana aikoo ajaa ravikortin" ja seuraavalla sivulla ajetaankin jo kilpaa.
Tuollaisena mukavana nostalgiapläjäyksenä kirja meni, mutta ei saanut intoa muistella menneitä tätä kirjaa enempää tällä erää.

Lukuhaasteen kohta 9: alle 18-vuotiaan suosittelema kirja.

2 kommenttia:

  1. En oo ikinä ollu mikään hevostyttö, mutta noita Merja ja Marvi Jalon kirjojakin tuli ihan muutama luettua...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oo Marvi Jalon kirjoja lukenut kuin pari. Ne oli mun mielestä paljon tylsempiä kuin Merjan. Pitäisi joskus ottaa ja lukea joku Marvin kirjoittama, että näkee onko mieli muuttunut :)

      Poista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...