tiistai 21. heinäkuuta 2020

Elossa (1993)

Vuonna 1972, urugualainen rugbyjoukkue lentää Chileen pelaamaan. Lentokone putoaa Andien vuoristoon, lentäjät ja osa matkustajista saa surmansa. Etsintäpartio ei löydä hylkyä ja heitä pidetään kuolleina. Selviytyneet joutuvat syömään kuolleita kumppaneitaan pysyäkseen hengissä. Kahden kuukauden kuluttua, 16 hengen vielä ollessa elossa, heidät pelastetaan.

Pääosissa Josh Hamilton, Vincent Spano, Ethan Hawke, Bruce Ramsay, John Newton

*********************************************************************************
Tätä voisi jo sanoa selviytymistarinaksi ja vieläpä oikeaksi sellaiseksi, tämä kun perustuu tositapahtumiin.
Kaksi kuukautta on älyttömän pitkä aika pitää polla kasassa jääkylmässä ympäristössä vailla toivoa, ruokaa, juomaa ja rakkaimpiaan.
Oon katsonut tämän elokuvan jo muutaman kerran ja nyt jäi mieltäni askarruttamaan, mitä selviytyneille tapahtui, kun heidät oli pelastettu? Siis toipuivatko he entiselleen niin fyysisesti kuin henkisesti, pelasivatko vielä rugbya, tuliko heistä kenties kasvissyöjiä...
Hyvä elokuva, joka kannattaa katsoa.

4 kommenttia:

  1. Tosta on joku kirja, jonka oon lukenu (oon kyllä kattonu elokuvankin, kun oli pakko) ja jonka on kirjottanu joku eloonjäänyt. Siinä oli ainakin sen kuulumisia.
    Ne lumivyöryt oli hirveitä!

    VastaaPoista
  2. Täytyis tsekata onko kirjastossa sitä kirjaa.

    VastaaPoista
  3. Piers Paul Readin kirjoittama, googlasin :)

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...