tiistai 21. heinäkuuta 2020

Splice (2009)

Huipputason geenitutkijat Clive ja Elsa ovat erikoistuneet luomaan ennen näkemättömiä risteymiä yhdistämällä eläinten dna:ta. Nyt he haluavat käyttää kokeissa ihmisen dna:ta luodakseen lääketieteen ja tieteen mullistavan hybridin. Rahoittava lääkeyritys kuitenkin kieltää tämän ja kaksikko ryhtyy työhön omin päin. Lopputuloksena syntyy Dren, uskomaton ja erikoisen kaunis olento, jossa yhdistyy huippuäly ja ennalta-arvaamattomat fyysiset ominaisuudet. Ja vaikka Dren aluksi ylittää Cliven ja Elsan suurimmatkin odotukset alkaa hän kasvaa ja oppia asioita nopeasti. Lopulta Dren uhkaa muodostua heidän pahimmaksi painajaisekseen.
Elokuvan on ohjannut hyytävästä tieteistrilleristä, Cube - Kuutio muistettava Vincenzo Natali ja vastaavana tuottajana toimii Guillermo del Toro.

Pääosissa: Adrien Brody, Sarah Polley, Delphine Chanéac

Kauhu/sci-fi

*********************************************************************************
Jotkut sci-fi-leffat saa heittää suoraan romukoppaan, joitakin viitsii katsoa sen yhden kerran ja sitten on helmet. Tämä kuuluu tuohon keskimmäiseen kastiin.
Kaunis? Älykäs?... No siitä voidaan olla montaa mieltä.
Sen mitä olen nähnyt televiossa oikeita tutkijoita laboratoriossa, niin heillä on aina suojapäähineet, -hanskat, -takit, hengityssuojat jne. eikä sitä vain omissa vaatteissa tukka hulmuten tehdä kokeita. Että jos halutaan pitää uskottavuus elokuvassa niin kaikki yksityiskohdat pitää hioa kuntoon.
Dren oli luotu hyvin ja kiitos siitä kuuluu Greg Nicoterolle. Mis sie tarviit oikei hyvvää maskeeraajaa, täs siul on semmonen.
Onhan hän saanut The Walking Dead-sarjakuvankin "heräämään eloon".
Lopun odotin olevan toisenlainen. Selvä jatkomahdollisuus oli jätetty mutta sitä ei lie koskaan tullut?

3 kommenttia:

  1. Hei mua jäi vaivaamaan tää; mikä siitä teki painajaisen? Rupesko se tappamaan ihmisiä? Selasin kuvia elokuvasta, ja jossain se ainaki mätti jotain veristä massaa naamaansa.

    VastaaPoista
  2. Se tappoi Cliven veljen, sitten Cliven ja paritteli Elsan kanssa (väkisin). Ihmisiä se ei syönyt. Ihan eka se tappoi lemmikkikissansa, joka oli sille aluksi kovin rakas.

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Luulin, että se oli naaraspuolinen, naamasta päätellen :)

    VastaaPoista

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...