lauantai 12. maaliskuuta 2016

Lahjakas herra Ripley (1999)

Kaikki alkaa takista.
Tom Ripley (Matt Damon) on soittamassa pianoa lainatakissa eräissä juhlissa. Esityksen jälkeen Tomin luo tulee pariskunta, jonka poika käy "samaa koulua", he keksivät, että Tom olisi sopiva henkilö hakemaan heidän poikansa, Dickie Greenleafin (Jude Law), takaisin kotiin Italiasta.
Dickien isä antaa Tomille rahaa, jolla hänen kuuluisi mennä Italiaan, etsiä poika ja tulla takaisin.
Siitä alkaa punoutua valheiden verkko, jolle ei loppua näy ja matkalla tulee tietenkin myös ruumiita, ettei valheet paljastuisi.

Muissa keskeisissä rooleissa ovat Gwyneth Paltrow (Marge Sherwood), Cate Blanchett (Meredith Logue) ja Philip Seymour Hoffman (Freddie Miles).

Vähän tahtoo uuvahtaa loppua kohti. Ei oikein jaksaisi katsoa loppuun asti. Elokuvalla on kestoa 139 minuuttia. Sen olisi saanut mahdutettua 90 minuuttiinkin. Olisi voinut olla parempi. Ihan aina ei ollut ennalta-arvattavissa, mikä kyllä piristi..."Ai, ei se mennytkään niin..."
Muut Ripley-elokuvat eli Kepeät mullat Herra Ripley ja Lahjakkaan herra Ripleyn paluu ei silti vedä vertoja lähellekään tätä elokuvaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...