lauantai 27. kesäkuuta 2015

Ikiroudan kirous

Fortitude.
Sarja, joka ei oo mikään erityisen hyvä, mutta silti joka jakso pitää nähdä.
Jostain luin, että sarja on arktinen Twin Peaks. Mä en kyllä huomaa mitään yhteyttä Twin Peaksiin.
Sarjan tapahtumat sijoittuvat Norjan Huippuvuorille, mutta sarja on kuvattu Islannissa.
Sarjassa on muutama jääkarhu ja kaikilla Fortituden asukkailla on oltava kivääri jääkarhujen varalta. Huom. Islannissa ei ole jääkarhuja...

Sarjan ehkä keskeisimmät hahmot ovat seriffi Dan Anderssen (Richard Dormer, irlantilainen näyttelijä), kuvernööri Hildur Odegard (tanskalainen Sofie Gråbol), kuolemansairas mies Henry Tyson (irlantilainen Michael Gambon) ja etsivä Eugene Morton (amerikkalainen Stanley Tucci).
Että kansainvälisyyttä löytyy :)

Sarja on saanut kovasti arvostelua, ei-niin-positiivista. Aloitusjaksoa seurasi 700 000 katsojaa, mutta seuraavaa vain 300 000. En oikein osaa sanoa, mikä mua siinä kiehtoo. Ehkä se, että se poikkeaa aikalailla valtavirrasta. Pieni kaupunki keskellä ei mitään, jossa asukkaat asuvat omassa "kuplassaan" ja sitten alkaa tapahtua kauheita.
Mua ainakin kiinnostaa nähdä, mikä syy veritekojen takana on, kun osa asukkaista yhtäkkiä niin sekoaa. Onko mammutinluut kirottuja?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...