tiistai 30. kesäkuuta 2015

Here's the thing

Tony Shalhoubin näyttelemä etsivä Adrian Monk on jos ei nyt huippu niin hyvin lähellä sitä.
Loputtomien pelkojensa ja kammojensa kanssa taisteleva ex-poliisi jaksaa naurattaa vielä uusintakierroksellakin.
Monk pelkää mm. bakteereita, maitoa, hämähäkkejä, korkeita paikkoja, neuloja ja vesijohtovettä. Hän ei mielellään kättele, mutta kun joutuu kättelemään, hän pyyhkii kätensä heti kosteuspyyhkeellä, joita hänen henkilökohtainen avustajansa Natalie Teeger (Traylor Howard) kantaa aina mukanaan.
San Franciscon poliisipäällikkö Leland Stottlemeyer (Ted Levine) pyytää usein apua Monkilta rikosten selvittämiseen eikä tietenkään yksikään rikos ole jäänyt selvittämättä, lukuunottamatta Monkin vaimon, Trudyn, kuolemaa. Trudy Monk kuoli autopommin räjähdyksessä.
Sarjan piristyksenä on hieman tohelo Randy Disher (Jason Gray-Stanford). Välillä ollaan niin polleaa ja välillä pihalla ku lumiukko :D
Monkilla on myös veli Ambrose, joka ei koskaan poistu talostaan. Hän on myös tallettanut joka ikisen sanomalehden siitä asti, kun heidän isänsä katosi veljesten ollessa pikkupoikia, että "isä saa sitten lukea lehdet, kun tulee takaisin". Niitä on 40+ vuodessa kerääntynyt aikamoiset pinot :) Heidän äitinsä on edesmennyt.
Monk käy myös säännöllisesti terapiassa, jossa käy myös toinen itsensä kanssa kamppaileva mies Harold Krenshaw (Tim Bagley), jonka kanssa Monkilla on usein kilpailua mm. terapeutin huomiosta :) 
Sarja on palkittu useasti mm. Emmy- ja Golden Globe-palkinnoilla, eikä syyttä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...