keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Aleksanteri (2004)

Hän oli ensimmäinen suuri valloittaja, joka 25-vuotiaana hallitsi lähes koko tunnettua maailmaa. Hän vei huippukoulutetut makedonialaissoturinsa sotaan massiivista persialaista armeijaa vastaan ja voitti uskomattoman sarjan taisteluja Egyptistä aina Intiaan asti, ja hänen käyttämiään strategioita tutkitaan sotilasakatemioissa vielä tänäkin päivänä. Kahdeksan vuoden aikana hän kulki 35 000 kilometrin taipaleen ja kuoli lopulta salaperäisten olosuhteiden vallitessa vain 32-vuotiaana - jättäen jälkeensä imperiumin, jonka kaltaista ihmiskunta ei ollut koskaan nähnyt.
Hän oli soturi, kuningas, rakastaja ja legenda vailla vertaa: Aleksanteri Suuri.

Pääosissa Colin Farrell, Jared Leto, Anthony Hopkins, Angelina Jolie, Val Kilmer, Rosario Dawson

Draama/sota.
***************************************************************************************
Oliver Stone on ohjannut hyvin mahtipontisia, mutta pitkäveteisiksi venyviä elokuvia. Dialogit tuntuu venyvän ja venyvän ja mielenkiinto alkaa lopahtaa.
Anthony Hopkins ja Colin Farrell vetävät roolinsa hyvin. Ja Bukefalos...💕Upea hevonen, jonka viimeinen kohtaus on tehty tuskallisen todellisen näköiseksi.
Aleksanterin oma loppuhan on edelleen hämärän peitossa...  
Ihan ok leffa, kunhan se pitkäveteisen alun jälkeen pääsee vauhtiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...