maanantai 4. marraskuuta 2019

Uusi tuttavuus

JUHA MÄNTYLÄ: ÄLÄ RYHDY VIERAAN LEIKKIIN

On perjantai 13. päivä ja yksityisetsivä Jahnukainen viettää vapaapäivää porilaisessa vaatetusliikkeessä. Kun hän poistuu liikkeestä, soi takin taskussa puhelin. Soittoääni on outo, ja pian Jahnukainen huomaa elämänsä olevan pelissä.
Kun matkan varrella mukaan liittäytyy porilainen yksityisetsivä Teemu Jurkka, ei asioista tule sen helpompia- tai ainakaan yksinkertaisia.
Kahden yksityisetsivän omaperäiset seikkailut tuovat porilaiselle rikospoliisille Raimo Rautiolle harmaita hiuksia. Loppujen lopuksi ei voi olla varma, kehen voi enää luottaa. 
Mutta koskaan ei saisi ryhtyä vieraan leikkiin tai ainakaan jäädä häviölle siinä.
Älä ryhdy vieraan leikkiin on Juha Mäntylän toinen Nordbooksin julkaisema ja samalla itsenäinen jatko-osa yksityisetsivä Teemu Jurkan tutkimuksissa.

301 sivua.
*************************************************************************************
Tämä kirja sattui käteeni pitkällisen etsinnän jälkeen, kun kirjan nimessä piti olla kieltosana. Tämä oli eka jonka nimi kielsi.
Kirja alkoi ihan hauskasti, mutta aika äkkiä alkoi vaivaamaan pienet asiat... Pori, yksityisetsivä, Merikarvia... Hetkinen. Varestako tässä nyt luetaankin. Siitä kiusallisesta huomiosta en päässyt irti viimeiselläkään sivulla. Välillä kirja muistutti aika paljon Seppo Jokisen kirjoittamia dekkareita.

Varmasti hankalaa saada näistä dekkareista omanlaisiaan, mutta näin räikeää "kopioimistakaan" en kyllä suosittelisi.
Toiste en varmaan Mäntylän kirjoihin tartu. Tämä meni loppuun hammasta purren.

Lukuhaasteen kohta 45: Kirjan nimessä on kieltosana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Side silmille

 JOSH MALERMAN: LINTUHÄKKI On kulunut viisi vuotta siitä kun maailma ajautui kaaokseen ja selviytyjät naulasivat ikkunansa umpeen. Tänään Ma...